Најновије

Нигерија: У теористичком нападу убијено 26 а рањено 79 особа

АБУЏА - Најмање 26 особа је погинуло, а 79 рањено у две одвојене експлозије на североистоку Нигерије, саопштили су званичници.
Терористи Боко Харaма (Фото: presstv.ir)

Терористи Боко Харaма (Фото: presstv.ir)

У експлозији аутомобила-бомбе на аутобуској станици у граду Гомбе, престоници истоимене државе, погинуло је јуче најмање 20 људи, а рањено 60, саопштио је званичник Црвеног крста Абубакар Јакуб. Најмање шест особа је погинуло, а 19 рањено у суседној држави Баучи, западно од Гомбеа, у експлозији на пијаци, пренела је агенција АП. Засад нико није преузео одговорност за ове нападе, који, како наводе сведоци, личе на оне које изводе припадници екстремистичке групе Боко Харам. У граду Геидан, у држави Јобе, одиграо се још један напад у ком је група нападача узвикујући "Алах акбар" отворила ватру из возила.
Прочитајте још:Скајп преговори Кијева са представницима ДНР-а и ЛНР-а ПАЖЊА: 5 знакова да вам неко прислушкује телефон!
Према наводима очевидаца, нападачи су упали у локални затвор и ослободили затворенике. Такође су бацили бомбе и уништили полицијску станицу. Општи избори у Нигерији заказани су за 14. фебруар. Због сталног крвопролића повећана је забринутост за безбедност у земљи уочи гласања, а упозорено је да би гласање могло бити онемогућено у великим деловима на североистоку. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА