Најновије

Николић: Референдум о Косову мора да буде!

БЕОГРАД - "Оптуживан сам како немам свој план за Косово, и то је био један од адута зашто не треба да добијем изборе. Онда сам добио две захвалнице, од комесара ЕУ. Време је да ми кажемо чврсто и јасно, шта је решење испод кога Србија не може да иде." - рекао је председник Србије, Томислав Николић, гостућујући на телевизији Пинк у емисији "Тешка реч".
Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

"На КиМ имате различите ситуације. Један део је где нема Срба, и ту приштинска администрација апсолутно врши власт. Други, где је већина албанаска, и Срби у енкалавама, и ту опет Приштина врши власт. Трећи, где су већином Срби, где Албанаца нема, и где приштинска администрација нема никакве ингеренције. Требало би видети шта би ту могло да се уради и на који начин. Најпре треба заједницу српских општина конституисати и не прихватити захтеве које је Приштина смислила. Не треба прихватити ту сугестију из Брисела да се укину све паралелне институције на северу Косова, јер то значи да бисмо одустали од принципа које смо заузели." - рекао је Николић. Он је прецизирао да је могуће заузети нови приступ у вези четири општине са већинским српским становништвом. "Може да се направи мало другачији приступ, да се разграничи да ли ми прихватамо да приштинска администрација уопште, икада, преузме ингеренције на северу Косова и Метохије. Зашто бисмо ми натерали свој народ, ако то није могла ни сила ни оружје", казао је Николић. Он је изјавио да Вучић има почетком фебруара тежак састанак у Бриселу и да ће "много тога тада бити јасније, онда ће му требати став Скупштине, шта може да заступа а шта не".
Прочитајте још:НАТО коначно противник
Николић је рекао да је решење за Косово референдум. "Референдум мора да буде, шта грађани одлуче, тако ће да буде. Ако би грађани рекли да потпишем независност Косова, ја бих отишао са функције на којој се налазим", изјавио је председник. Подсећамо, Николић је недавно најавио да спрема план за Косово који ће предложити Влади Србије, а изазвао је пажњу јавности и својом изјавом да ће ЕУ сигурно тражити признање Косова за улазак Србије у ЕУ. Извор: Блиц / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА