Најновије

Рамзан Кадиров наредио "лов" на команданте украјинских батаљона "Дњепар" и "Азов"

ГРОЗНИ - Лидер руске Републике Чеченија и један од најоданијих људи Владимира Путина, Рамзан Кадиров наредио је хватање и привођење команданата украјинских батаљона "Азов" и "Дњепар" Јурија Березја,  и Игора Мушичук, као и лидера украјинског "Народног фронта" Андреја Ливуса.  Њих тројица, који су након последњих избора постали и украјински посланици, дали су изјаве у којима су подржали терористички напад на Грозни у ком је погинуло 14 полицајаца.
Рамзан Кадиров (Фото: НТВ)

Рамзан Кадиров (Фото: НТВ)

- Издао сам налог специјалним снагама да ухвате и испоруче Чеченији Јурија Березја, Андреја Ливуса и Игора Мушичука. Ако мисле да могу некажњено да подржавају тероризам, видеће да греше - рекао је Кадиров. Кадиров је реко да је подршка украјинских команданата потврда сумњи да Украјина финансира и помаже исламски тероризам на тлу Русије. Иако, наређење Кадирова неупућенима може деловатри као пропаганда и "пуцањ у празно", треба имати на уму да се на територији Доњецке и Луганске републике налази велики број добровољаца из Чеченије који су учествовали у борбама против поменутих украјинских батаљона.  Тако да није немогуће да налог Кадирова буде испуњен.
Прочитајте још: Русија није позвана у Брисел на састанак о пројекту „Јужни ток“Министарство одбране Украјине: Губимо рат због пијане војске!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА