Најновије

Центар креативне комуникације у Миксер хаусу: Бесплатан интернет у Савамали!

 

smartphonesБеоград – Телеком Србија и Миксер су у оквиру пројекта „Савамала креативна четврт“ покренули низ иновативних активности усмерених на креирање интересантних програма, као и производњу и дистрибуцију ексклузивних садржаја, са идејом да културни, уметнички и забавни догађаји који се одржавају у Савамали, буду доступни широј публици и то путем Миксер магазина и Миксер апликације.  Како је речено на конференцији за новинаре у Миксер хаусу сав простор  од Миксер хауса до Бранковог моста биће покривен бесплатним бежичним интернетом.

Најаве и извештаји о програмима у Миксер Хоусе-у и Савамали, али и о културним дешавањима у Србији и региону, биће доступни корисницима ИПТВ Телекома Србија у формату Миксер магазина – получасовне емисије у којој ће прилози из области културе бити понуђени на модеран, нов и полетан начин. Поред Миксер магазина, заједничким снагама развијена је и Миксер апликација за смарт телефоне која кроз видео, фото и текстуалне садржаје публици омогућава свакодневни приступ културним, уметничким и забавним садржајима из Савамале, али и најрелевантније информације из ових области из земље и региона.
Foto: Press služba Mikser hausa

Foto: Press služba Mikser hausa

„Водећи телекомуникациони оператори се, поред понуде стандардних услуга, све више окрећу производњи сопственог садржаја за своје кориснике. Изузетно смо задовољни због овог искорака и нове сарадње са креативном индустријом, пошто ћемо нашим корисницима сада моћи да понудимо и ексклузивну садржај у области културе са превасходно локалним и регионалним темама а које нису заступљене на иностраним или комерцијалним каналима“, рекла је Наталија Јегдић, извршна директорка Дирекције за приватне кориснике Телекома Србија. Телеком Србија је у самом Миксер Хоусе-у отворио и „Телеком Србија Медиа Лаб“ -  место где ће посетиоци моћи да користе бесплатно рачунаре и интернет. Телеком Србија је уједно обезбедио слободан приступ интернету на 14 локација (галерија, културних организација и других објеката) у четврти Савамала, чиме је она претворена у простор отвореног интернета ради бољег повезивања учесника програма који се тамо покрећу, као и оних који те програме прате. „Савамала није само географска, историјска одредница града, Савамала је и већ препознатљиви, модерни културни образац Београда који све више подсећа на Берлин југоисточне Европе. У жељи да бројне садржаје у кварту представимо даље и шире, покренули смо он-лине верзију догађаја у Савамали. Уверени смо да ће перманентно прожимање оффлине и онлине садржаја, снажно утицати на формирање критичне масе позитивне енергије која ће засигурно утицати на даљи урбани развој града, али и на развој локалне економије и туризма. Иновативна технолошка решења, креативност, али и искрена и безрезервна подршка Телекома коју смо добили, у томе ће нам, свакако, пресудно помоћи“, рекао је Иван Лалић, директор Миксера. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА