Најновије

Промоција листа “Братство Милићевићи“: Пасивни отпор глобализацији и поништавању идентитета малих народа

   

БЕОГРАД - Промоција листа “Братство Милићевићи“ и сајта www.bratstvomilicevica.rs одржана је синоћ у Прес центру у Београду уз учешће многих братственика, њихових пријатеља и поштовалаца.

Уз гусле и стихове Јована Дучића и Алексе Шантића, које је говорио Небојша Кундачина као и стихове Божидара Боже Глоговца, Радивоје Пеца Петровић  уредник листа “Братство Милићевићи“ је истакао да овај магазин представаља парадигму осмишљеног окупљања и сабирања ове часне херцеговачке породице пореклом из билећких Рудина.

-И ове новине пред нама и сајт, а понајпре само Братство најбољи су доказ да се Милићевићи нису предали и капитулирали пред заборавом, убеђени да су данас можда више него икада пре, потребнији мудрији, храбрији и људи са више достојанства него што их препознајемо међу нама, људи онаког кова какви су били наши преци. Задатак нас који смо преузели обавезу да направимо новину по мери Милићевића био је тежи када је постало белодано јасно да је оснивање и досадашњи рад Братства посебна друштвена и културолошка појава, која показује да су у појачаној глобализацији и кампањи поништавања идентитета променом свести малих народа, могући афикасни механизми пасивног отпора преко породице. Милићевићи су најбољи рецепт за то - рекао је Петровић.

Први број магазина “Братство Милићевићи“ изашао је уз благослов Његове светости Патријаха српског господина Иринеја.

Излазак листа помогли су др. Милоје Милићевић и Михајло Милићевић, који су били промотери магазина, те Љубиша Милић, Нићифор Аничић председник Удружење српских домаћина и многи други.

Сајт је представио Немања Милићевић који је посебно упозорио на рублику форум која је замишљена као спона Милићевића и свих правих Срба са свих страна света. Магазин “Братство Милићевићи“ у првом броју доноси реч председника братства Михајла Милићевића, најаву четвртог сабора 19. септембра у Београду, интервју са Михајлом Мајклом Милићевићем под називом Ко не зна своје порекло, не зна за себе, причу Моме Капора о Обраду Милићевићу и многе друге интерсантне садржаје од којих издвајамо чланак др. Давора Милићевића Милић барјактар у српској народној поезији. Д.Башовић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА