Најновије

У Београду криминал у опадању

БEOГРAД - У прва четири месеца ове године на териториjи Београда забележен jе пад броjа кривичних дела, а пораст броjа привођења и подношења кривичних приjава у готово свим областима криминалитета, саопштио jе данас начелник београдске полициjе Веселин Mилић.
Фото: tcooklaw.com

Фото: tcooklaw.com

Mилић jе, подносећи у Скупштини града Београда извештаj о безбедносноj ситуациjи у престоници, прецизирао да jе у прва четири месеца почињено 9.310 дела из области општег криминалитета, што jе 20,9 одсто мање него у истом периоду лане.
Проценат расветљавања кривичних дела jе 37,4 одсто, што jе знатно више него у истом периоду лане.
Mилић jе навео да jе 1.659 кривичних дела и њихових узвршилаца откривено на месту извршења, а да jе против 3.520 особа, међу коjима jе 350 малолетника, поднета кривична приjава. Приоритет у раду био jе сузбиjање корупциjе у приватним и jавним предузећима, и у тоj области су поднете кривичне приjаве против 211 особа. Наjчешће вршена кривична дела у прва четири месеца ове године jесу кривична дела против имовине (73,4 одсто), коjих jе почињено за 21 одсто мање него у прва четири месеца прошле године. Mилић jе истакао и интензивиране акциjе на сузбиjању наркоманиjе, и само jе у маjу реализовано више од 220 заплена опоjних дрога. "Oд почетка године имали смо 1.647 заплена дрона и цена наркотика jе нагло скочила. Tо ће бити акциjа траjног каратера, посебно у угоститељским обjектима", рекао jе први човек београдске полициjе. Kада jе реч о малолетничким кривичним делима, забележено их jе 40 одсто мање него у прва четири месеца прошле године.
У недавним поплавама, припадници београдске полициjе су били екстензивно ангажовани у општинама Лазаревац и Oбреновац, и овом тренутку у Oбреновцу, коjи jе наjтеже погођен, ангажоване су 24 патроле коjе се стараjу о jавном реду и миру пре свега како би се спречиле крађе.
Полициjа jе идентификовала три особе коjима jе изречено задржавање због ширења панике и нереда у покушаjа ширењем лажних информациjа о ситуациjи у Oбреновцу. Kада jе реч о безбедности саобраћаjа, полициjа ће према Mилићевим речима наставити да спроводи поjачане контроле како би се открили возачи под деjством алкохола, а то ће посебно бити чињено током викенда. У прва четири месеца ове године jе, како jе прецизирао, на териториjи града у саобраћаjу погинуло 15 возача, 13 пешака и пет путника. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА