Најновије

Сакс: Конкурентност је циљ Србије

БЕОГРАД - Амерички економиста Џефри Сакс изјавио је да Србији више није потребна шок терапија и да је повећање конкурентности услов изласка из кризе.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

"Србија не може да утиче на економски поредак, али може да каже својим суседима, Европи, Русији и другима, да се крене правим путем - сарадњом без конфликата. Оно што зависи од Србије јесте да ради на повећању конкурентности како би могла да извози и ојача", рекао је Сакс Радио-телевизији Србије (РТС). Упитан да ли то значи да не предлаже шок терапију као пре 20 година, Сакс је одговорио да ту терапију предлаже када је потребна.
"Када сте имали хиперинфлацију, ја сам вам помогао да је држите под контролом", рекао је, како је преноси РТС, Сакс.
Он је навео да је, ако се говори о изласку из економске кризе, добра вест да свет има много потенцијала за развој али мора да се ради паметно. "Кризе попут украјинске могу да нанесу много штете. Ако се настави са погрешном енергетском политиком, излазак неће бити нимало лак. Ако се посветимо одрживом развоју, тада свет може да се опорави и то је наш циљ", рекао је Сакс. Сакс ради на америчком Универзитету Колумбија и као саветник генералног секретара УН Бан Ки Муна бави се изазовима одрживог развоја, а као заговорник шок терапије 1989. године је саветовао и тадашњег премијера бивше СФРЈ Анту Марковића, подсећа РТС. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА