Најновије

Кнап: Инвеститори у Немачкој не размишљају о Србији

БЕОГРАД – Директор Делегације немачке привреде у Србији Мартин Кнап изјавио је данас да су за развој економских односа две земље важни добри политички односи између њих, али да је потребно урадити много тога другог да би се убедили инвеститори да дођу у неку земљу.
Фото: МојОдмор.рс

Фото: МојОдмор.рс

У интервјуу за Радио-телевизију Србије, Кнап је рекао да у свету постоји јака борба за привлачење инвеститора и да око 100 земаља „јури” инвеститоре из Немачке, а да је Србија пропустила да се надмеће за њихово присуство 90-их година прошлог века. „Тада је већина немачких компанија отишла у неке друге земље. Данас предстој велики посао и српски премијер Александар Вучић ће данас разговарати с привредницима. Мислим да ствари иду у добром правцу”, рекао је Кнап. Он је рекао да је у разговору с немачким инвеститорима који су већ улагали у Србији сазнао да су они у великом проценту задовољни и да би се вратили у Србију.
„Већина оних који већ послују у Србији желе да прошире своју делатност и запосле више људи. Али нове је тешко убедити. Они нису против Србије али, једноставно, не размишљају о Србији. То је и ствар информисања, ми покушавамо да их информишемо”, рекао је Кнап.
Према његовим речима, немачки инвеститори заинтересовани су за многе области и добро је то што у Србији постоји индустријска традиција која је и даље жива. „До сада смо имали инвестиције обично тамо где су били ниски трошкови рада. То је добро, јер је тако више људи добило посао али би убудуће требало да се више улаже у софистициране облике производње, јер је потребно обезбедити и радна места за младе који су образовани”, рекао је Кнап. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА