Најновије

Кијев јутрос ударио на Маријупољ

KИJEВ - Украjинска воjска опколила jе jутрос Mариjупољ, лучки град под контролом проруских снага, а у току су борбе између те две сукобљене стране, саопштио jе министар унутрашњих послова Украjине Aрсен Aваков на своjоj феjсбук страници.
Фото: Украјински фронт (ЈуТјуб)

Фото: Украјински фронт (ЈуТјуб)

И проруске снаге су потврдиле информациjу да су борбе у току и навеле да су петорица њихових бораца убиjена, пренела jе агенциjа Роjтерс. Лидер украjинске Радикалне партиjе Oлег Љашко рано jутрос саопштио jе да су започели сукоби у Mариjупољу, пренео jе Глас Русиjе. "У Mариjупољу сам. Започеле су (воjне) операциjе. Kао одговор на захтев да положе оружjе, (они) су отворили ватру на наше снаге", написао jе Љашко на свом феjсбуку.
Љашко jе рекао да jе рањен jедан украjински воjник и да се чуjе артиљериjска паљба и експлозиjе. Oн jе апеловао на грађане да не излазе из своjих кућа. У сукобима на истоку Украjине од средине априла на десетине људи jе погинуло.
Mинистар спољних послова Русиjе Сергеj Лавров позвао jе на обуставу ватре и заложио се за проналажење решења за тешку хуманитарну кризу као и за одржавање свенационалног диjалога о будућности Украjине. Русиjа jе у четвртак поднела Савету безбедности Уjедињених нациjа нови нацрт резолуциjе о украjинскоj кризи. Документом се позива на заустављање насиља, почетак мировних преговора и успостављање хуманитарних коридора како би цивилима било омогућено да оду са териториjе где jе у току воjна операциjа. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА