Најновије

Опција за "уништење" штити телефон од крађа

Америчке компаније Микрософт и Гугл уградиле су опцију за "уништење" у своје оперативне системе за мобилне телефоне и што се тиче Виндоус Фон корисника они ће је добити ускоро за своје 8, 8.1 и све будуће уређаје. Одлука Гугла још увек треба да буде додатно појашњена, али је представник те компаније за ЗДНет портал изјавио да ће следећа верзија Андроида (можда је упознамо већ 25. јуна на Гугл И/О конференцији) имати овакву опцију заштите од крађе.
Фото: Guardian.com

Фото: Guardian.com

Опција за "уништење" је метода којом телефон, у случају крађе, постаје у потпуности неупотребљив. Власти земаља широм света затражиле су од технолошких фирми да предузму кораке како би помогли у смањењу крађа телефона и ова опција могла би помоћи у решењу тог проблема.
За сада ова опција омогућава кориснику да реагује преко сервиса који раде и на удаљености од телефона и то на један од следећих или све начине: - брисање свог личног садржаја претходног (оштећеног) корисника из телефона - онемогућавање рада смартфона кориснику који нема ауторизацију на уређају и - Онемогућено поновно покретање без дозволе претходног власника.
Када крадљивац украде телефон са овом заштитом, након брисања садржаја и закључавања од стране оштећеног власника, лопов неће моћи практично да уради ништа с њим, осим да га прода као резервне делове, јер ће уређај бити софтверски закључан за било какве даље измене. Компаније Епл и Самсунг имају сличну опцију на својим телефонима. Према извештајима које су објавили градови Њујорк и Сан Франциско, након што је Епл у септембру прошле године у иОС 7 уградио опцију за "бриковање" телефона и таблета крађа Ајфон и Ајпед уређаја је смањена за више од 50 одсто. Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА