Најновије

Педофиле немогуће контролисати на "дарк нету"

На десетине хиљада педофила користи такозвани "мрачни интернет" или дарк нет да би размењивали слике сексуалног злостављања деце.
Фото: Гардијан

Фото: Гардијан

Новинари Би-Би-Сија контактирали су човека који је донедавно држао сајт на дарк нету за педофиле и он тврди да сајтови тог типа имају огроман број посета. Он је користио мејлове којима није могуће ући у траг и шифроване поруке. Иако британски јавни сервис наводи да је немогуће открити тачан идентитет овог човека, он је обезбедио доказе да је био власник сајта који је престао са радом у мају и признао да је био активни педофил. - Имали смо више од 40.000 корисничких налога на нашем сајту. Имали смо по 500 прегледа страна у секунди. Моја лична колекција имала је 12 гигабајтова - казао је он. "Полиција није могла да ме пронађе" Што се тиче његове личне безбедности, био је уверен да полиција не може да га пронађе. - Не желим да идем у детаље о степену моје интернет заштите, али могу да кажем да је урађена у много слојева да би ме штитила и од најспособнијих противника у свету - тврди овај бивши или можда још увек активни педофил. Према његовим речима, број корисника је константно растао све док није затворио сајт. - Сигурно је да још више педофила долази на дарк нет. Не знам да ли су ти нови корисници потпуно нови педофили који по први пут откривају дечију порнографију или су то људи који су посећивали такозвани чисти интернет или клир нет пре него што су открили да је Тор много сигурнији - закључује он, помињући ТорБраузер, који педофили користе за приступање дарк нету.
На интернету постоје многобројни скривени сајтови са екстензијом .онион које није могуће наћи помоћу стандардних претраживача. Тор је направила америчка војска, а сада га поред педофила и других криминалних личности користе новинари који раде под репресивним режимима и антивладини активисти, а конкретно је коришћен током Арапског пролећа.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА