Најновије

СКОПЉЕ: Истовремени протести Македонаца и Албанаца, полиција у приправности

Полиција у Скопљу у стању је приправности пошто су и албански и македонски активисти за петак најавили протесте, након прошлонедељних немира поводом пресуда у случају "Монструм", пише Балканска мрежа за истраживачко новинарство.
Ситуација у Македонији се не смирује, за петак најављени паралелни протести, фото: Дневник.мк

Ситуација у Македонији се не смирује, за петак најављени паралелни протести, фото: Дневник.мк

Како преноси БИРН, портпарол полиције Иво Котевски навео је да полиција "помно прати друштвене мреже" уочи могућих недозвољених протеста у петак и упозорио да се "насилни испади не могу толерисати". Друштвеним мрежама се под насловом "Македонија за Македонце" проширио позив на демонстрације у петак поподне испред зграде Владе "како би показали да нису подстанари у сопственој држави". Тај протест је најављен као одговор на позиве Албанцима да се у исто време у петак поново окупе у општини Чаир, где већином живе Македонци, и још једном демонстрирају против пресуде којом су шесторица Албанаца осуђена на казне доживотног затвора због убиства петорице Македонаца. Почетне тачке оба скупа су међусобно удаљене свега хиљаду метара.
Прочитајте још:Македонци прете Албанцима: Осетићете сав наш гнев!„Хајде да се скупимо и да сачекамо проклете Албанце…“Албанци у сред Скопља викали „Алаху акбар“!
Прошлог петка на улицама Скопља избили су сукоби када је неколико хиљада Албанаца, углавном младих, незадовољних пресудама у случају "Монструм", покушало да упадне у Кривични суд у Скопљу, али их је у томе спречила полиција. Повређено је 20 полицајаца и непознат број демонстраната, а полиција је употребила сузавац, шок бомбе и водене топове како би растерала демонстранте. Извор: Вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА