Најновије

У Хрватској се дрогирају разорним 'леком за коње'!

ПАГ - Зрће, најпознатија хрватска летња дестинација за младе из целог света сваке године све је познатија по разулареним забавама, опијеним људима на лудим журкама, али и по све већој концентрацији разноразних дрога које круже по клубовима.
Журка на Зрћу, фото: zrcenovalja.com

Журка на Зрћу, фото: zrcenovalja.com

Полиција већ с првим данима јула има пуне руке посла с младима и дилерима којима је Зрће као добар сезонски посао. Како јавља Слободна Далмација, пашка полиција дојавила је како се на Зрћу појавила и нова опасна дрога. Реч је о леку за коње којим се млади дрогирају. Нова парти-дрога познатија је као 'Спешл К' или кетамин. - Осим марихуане, амфетамина и екстазија, регистрирана је и појава кетамина. Имали смо заплена, али сезона се још није захуктала да бисмо направили праву анализу стања на терену - рекао је портпарол Елис Жодан. Појава кетамина, који је популаран међу млађом и богатом елитом, на Пагу је забележена код младих од 30 година, углавном код држављана Велике Британије. Кетамин, се иначе користи у лечењу коња, а као дрога конзумира се шмркањем у облику праха. Грам ове дроге кошта нешто више од 200 куна (око 25 евра). Стручњаци кажу да мање количине ове дроге узрокују еуфорично стање и повећавају енергију, док веће дозе узрокују озбиљније проблеме. Најчешће споредна појава је психоза која се честим конзумирањем може погоршати што доводи до тежих психичких обољења.
Информишите се:„Зомби дрога“ беспотребно сеје панику међу родитељима(ВИДЕО) Ето аргумента против легализације дрогаСРБИЈА: Скупо пиво, јефтина дрога
Извор: Дневно.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА