Најновије

Ево шта деци никако не смете дозволити на интернету

Интернет деци може понудити много тога доброг, корисног и паметног, али и их изложити разним претњама, недобронамерним, па и опасним људима. Шта деци никако не бисте требали дозволити?
Чек' да видим што пишу ови из Правде, фото: Theweek.com

Чек' да видим што пишу ови из Правде, фото: Theweek.com

1) Разговор с непознатим људима Друштвене мреже, форуми и апликације попут WhatsAppa нуде бројне канале путем којих незнанци могу ступити у контакт с вашом децом. Деца су често наивна, због чега нису свесна да би се могла наћи у опасности, нити је знају препознати. 2) Дељење личних информација Одрасли знају што је погодно за дељење са другим људима, деца често не. Разговарајте са њима, објасните им због чега је опасно неке податке и информације делити онлине. 3) Неограничено играње Готово сва деца радо ће преузимати игре како би се забавила. Теоретски, то није проблем - све док не потроше све слободно време на њих. Такво понашање може имати последице на њихов однос са вама, другом децом те доби, као и на извршавање домаћих задатака и обавеза. Поставите им границе.
Повезане теме:(ФОТО) НЕ ДАЈТЕ СЕ ЗАВЕСТИ: Лажна Карлеуша хара интернетом!(ВИДЕО) Погледајте како у Кини лече зависнике од интернета(ФОТО) Пустите како су саграђене пирамиде, одакле Египћанима бесплатан интернет?!
4) Преузимање неприличних апликација Гуглов Плеј и Ап Стор нуде на хиљаде апликација осмишљених како би нам олакшале живот. Но, важно је знати шта се преузима те какве информације дајете ауторима апликације и што примате од њих. Ако нисте опрезни, лако се може догодити да преузмете апликацију која ће вас увалити у додатне трошкове, инсталирати апликације без вашег одобрења, шпијунирати вас или украсти ваше податке. Стога треба децу научити да не скидају апликације без ваше дозволе и надзора. 5) Посећивање веб одредишта са садржајем који није за децу Случајно или не, деца би се могла наћи на интернет страницама које нису намењене њиховом узрасту. Блокирали приступ непожељном садржају или будите присутни док је дете онлине. 6) Наградне игре Стално нас бомбардују позивима на сучествовање у наградним играма и порукама са обавешењима како смо освојили неку фантастичну награду. Заузврат, у правилу требаало би да дамо бар неке личне информације. Ви, верујемо, знате да су то обично преваре, али деца то не знају. Научите их. Извор: Цафе.ба

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА