Најновије

Председникова жена се незаконито рекламира

БЕОГРАД - Док су стручњаци сложни да се супруга Томислава Николића незаконито рекламира, тужилаштво ће тек одлучити да ли ће нешто предузети.
Супруга председника Србије Драгица Николић од пре неколико дана користи поддомен званичног интернет сајта председника Србије за рекламир

Супруга председника Србије Драгица Николић од пре неколико дана користи поддомен званичног интернет сајта председника Србије за рекламирање себе и своје Фондације. Фото: Јутјуб (принтскрин)

Наиме, тужилашто Србије примило је информацију и, ако буде било потребе, обавестиће јавност о томе да ли ће нешто предузети по питању нелегалног рекламирања Драгице Николић на сајту председника Србије. - Сматрајте да смо примили поруку и, ако буде било потребе и ако будемо имали нешто да кажемо, јавићемо се - рекла је за “Блиц” Милица Љубичић из Републичког јавног тужилаштва. Супруга председника Србије Драгица Николић од пре неколико дана користи поддомен званичног интернет сајта председника Србије за рекламирање себе и своје Фондације. Ако јој председник то одобрава, он крши закон и може кривично да одговара због тога. - Разумем њену потребу да се друштвено ангажује, али под условом да не користи званичан домен. Не сме једна квазидржавна структура, као што је та Фондација, да користи званичне ресурсе. Додатно је питање начина на који фондација “стимулише” људе и користи “политичко убеђивање” да се прибављају средства - каже проф. Зоран Стоиљковић, члан Агенције за борбу против корупције. Професор ФПН Чедомир Чупић сматра да треба проверити да ли је неким актом одобрено Драгици Николић да користи званичан домен, а ако јесте, онда треба видети ко је то урадио. - Тај ко је урадио треба да одговара за злоупотребу - сматра проф. Чупић. У импресуму оба сајта, званичног председниковог (председник.рс) и поддомену супруга.председник.рс наведено је да је издавач Генерални секретаријат председника Републике, а као одговорно лице председников генерални секретар Недељко Тењовић. Медији су прекјуче објавили изјаву “из Председништва” у којој се наводи да је то (сајт супруге на званичном сајту председника, оп. а.) “ваљда нормалан начин комуникације јер прва дама у оквиру својих надлежности обавља свој посао”. Правни систем Србије не познаје институцију “прве даме”, а “њене надлежности” не постоје.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Дачић заспао на устоличењу митрополита!(ВИДЕО) Погледајте невреме са градом које је погодило Новосибирск!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА