Најновије

Михајловић: Нови закон је добар за вредне!

БEOГРAД - Нови Закон о раду ће направити разлику између оних коjи хоће да раде и оних коjи нису вредни, изjавила jе потпредседница Владе Србиjе Зорана Mихаjловић додаjући да веруjе да ће таj закон бити усвоjен у четвртак.
Зорана Михајловић (фото Јутјуб)

Зорана Михајловић (фото Јутјуб)

Mихаjловић jе, гостуjући у Дневнику Радио телевизиjе Србиjе (РTС) рекла да ће закон створити услове да се заштите интереси како радника тако и послодаваца, као и да ће Србиjа сада имати флексибилниjи начин запошљавања радника. "Kоначно ћемо имати jасну могућност понуде и тражње радне снаге", истакла jе Mихаjловићева и додала да уз нови закон без посла могу да остану само они коjи не могу да раде и коjи нису вредни. Уз постоjећи закон, додаjе она, ниjе могуће направити разлику између вредних и оних коjи неће да раде.
Прочитајте још:Погледајте нови закон о радуГенерални штрајк у Србији од 17 јула!Синдикални вођа Љубисав Орбовић има плату 344.000 динара!
Људи коjи су искусни, тврди она, као и људи коjи су завршавали факултете мораjу да имаjу могућност да се запосле, а послодавци ће имати подстицаjе у зависности од броjа људи коjе буду запошљавали. Mихаjловићева, коjа jе и министар грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре, подвлачи да jе примена закона веома битна, и додаjе да ће контрола бити jача у свим областима. Потпредседница Владе jе рекла да грађани сасвим сигурно веруjу да закон може да донесе промене, без обзира на то што неки покушаваjу да заштите своjе интересе и да се заклоне иза радничких права. Говорећи о сутрашњоj донаторскоj конференциjи за поплављена подручjа, Mихаjловићева jе рекла да Влада иде са jасним планом и програмом и да очекуjе изворе финансирања. "Приоритет су куће, као и новац коjи jе потребан људима да поправе куће. С друге стране jе инфраструктура коjа ће до првог октобра сасвим сигурно бити решена", обећала jе Mихаjхловић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА