Најновије

Маја Гојковић: Усвојићемо Закон о раду

БEOГРAД - Председница Скупштине Србиjе Mаjа Гоjковић изjавила jе данас да се од закона о раду очекуjе да створи привредни и пословни миље и отвори нова радна места, да заштити раднике и људе коjи немаjу посао и да ће наjвероватниjе бити усвоjен у републичком парламенту.
Маја Гојковић за Закон о радуПринтскрин: ТВБ92

Маја Гојковић за Закон о радуПринтскрин: ТВБ92

Гоjковић jе, за TВ Пинк, рекла да jе одбор за уставна питања почео рад да би се изjаснио о 200 амандмана коjи су поднели посланици и да очекуjе очекуjе аргументовану расправу и одговор владе на посланичке предлоге. Oна jе подсетила да jе закон о раду први реформски закон коjи ће бити донет у републичком парламенту и додала да очекуjе да, поготову противници тог предлога закона, кажу зашто су против, jер jе "Скупштина право место да се диже прашина (...), а улица никако ниjе пожељна". СНС и владаjућа већина су показали да ће заиста испуњавати предизборна обећања, а грађани су могли да чуjу од СНС и премиjера Aлександра Вучића какве ће се реформе спроводити, рекла jе Гоjковић. Политички поени се не добиjаjу на тешким и радикалним реформама, али се за неколико година очекуjу резултати, рекла jе Гоjковић и додала да jе реч о законима коjи се доносе за будућност државе. Гоjковић jе указала да се не би смело размишљати само себично, па заштитити људе коjи раде у jавном сектору, а коjих има већ 800.000 и да jе предложени закон много флексибилниjи у отварању и налажењу радних места. Oна jе указала да постоjи армиjа младих људи коjи немаjу шансе по садашњем закону да нађу посао и стариjи запослени коjи не могу да нађу посао због ригидности постоjећег закона. Гоjковић jе упитала оне коjи су против измена закона и реформи и коjи су за постоjећи закон, где су били када jе 350.000 изгубило посао по том закону. Oна jе истакла да синдикалне вође нису тада изводиле синдикате и излазили на улицу, нити су се борили за права људи када су биле спровођене спорне приватизациjе и расветљаване криминалне афере и затваране банке.
Прочитајте још:Понта код ВучићаСТЕГАО КАИШ: Стефановић „скресао“ возни парк челницима МУП-а!
Понашање синдикалних вођа jе контроверзно и они су политички мотивисани, оценила jе Гоjковић, указуjући да jе лидер ДС Боjан Паjтић позвао чланове ДС да се данас придруже протестима испред парламента. - Нама jе мерило успеха на краjу мандата колико ћемо успети да побољшамо живот обичног грађанина Србиjе, рекла jе Гоjковић и наjавила доношење свих реформских закона до краjа лета. Посланици Скупштине Србиjе завршили су начелну расправу о предложеном закону о поплавама и владином Извештаjу о поплавама, а рад настављаjу данас претресом амандмана на измене Закона о раду и Закона о ПИO. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА