Најновије

Вучић: Букурешт да буде наш најбољи адвокат!

БEOГРAД - Премиjе Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да Србиjа има приjатељске односе са Румуниjом и да очекуjе да jоj Букурешт буде наjбољи адвокат на европском путу.
Александар Вучић (Фото: РТС Скриншот Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: РТС Скриншот Јутјуб)

"Наш план jе да у наредне четири године унапређуjемо односе Србиjе и Румуниjе", рекао jе Вучић на прес конференциjи после разговора са председником Владе Румуниjе Виктором Понтом коjи борави у посети Београду. Подсетивши да jе Румуниjа близак и добар приjатељ Србиjе, те да две државе никада кроз историjу нису имале проблеме нити су ратовале, Вучић jе рекао да две земље желе да драматично унапреде међусобне односе, те да у том смислу очекуjе да Букурешт буде наjбољи адвокат наше земље на путу ка EУ. "Oчекуjемо помоћ и подршку Румуниjе на путу Србиjе ка EУ. Србиjа може много тога да научи од Румуниjе на том путу. Oсим добрих и приjатељских односа, желимо и боље економске односе, да наша трговинска размена буде већа у наредним годинама", рекао jе Вучић на заjедничкоj конференциjи за новинаре са румунским премиjером Виктором Понтом. Вучић jе истакао да посебно жели унапређење економских односа две земље тако да они буду видљиви на инфраструктурном плану, кроз дунавску стратегиjу, изградњу нафтовода од Kонстанце до Tрста... Након више од 50 година, у коjима, како jе рекао, ниjе било озбиљниjих заjедничких проjеката две земље, Вучић jе изразио задовољство данашњим разговорима и захвалност румунском премиjеру на томе што jе његова земља увек штитила и Србиjу и српски интерес у Eвропи. Прочитајте још:

Маја Гојковић: Усвојићемо Закон о раду

"Надам се да ће то чинити и убудуће", рекао jе премиjер и додао да се са румунским колегом договорио да се у току лета састану наши министри саобраћаjа и инфраструктуре, како би размотрили наjбоље начине за финансирање важних инфраструктурних проjеката, као што jе на пример аутопут између Београда и Tемишвара у дужини од 160 километара. Разговарало се и о положаjу мањина у двема земљама, а с тим у вези Вучић jе рекао да jе Србиjа задовољна односом Румуниjе према представницима српске националне мањине у тоj земљи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА