Најновије

Како је Боб Марли пред смрт спознао Исуса (и зашто се то крије од јавности)

Сви знамо да је Боб Марли црнац са Јамајке, са дредовима на глави и да је певао реге. Али, мало нас зна да се он пред смрт преобратио у хрићанство и прихватио Исуса за свог Ослободитеља и Спаситеља.
Марли проучава Библију, фото: Inityweekly.com

Марли проучава Библију, фото: Inityweekly.com

Роберт Неста Марли рођен у малом селу Света Ана на Јамајци 6. марта 1945. године ,у свету пуно познатији под именом Боб Марли, супер звезда "трећег света", краљ марихуане, пророк растафаријанског покрета. Успркос томе што се родио у јако сиромашној породици и што му је живот био јако тежак, Боб Марли је успео да следи свој сан и постане један од највећих музичара у историји, промовисао је љубав, мир и јединство. Пуно је тога учинио за Јамајку, био је спона између две највеће политичке странке у тренуцима када је врло лако Јамајку могао да захвати грађански рат, у тим тешким тренуцима био је глас народа. Колика је била његова улога у свему томе сведочи атентат који је извршен 1976. године, срећом неуспешно.
Погледајте:(ВИДЕО) Овако изгледају журке у калифату
Како му се сан полако испуњавао, кренули су његови проблеми, отишао је од своје жене и деце, имао је многе љубавне афере и неколико ванбрачне деце, открио је да има рак и то све му се догађало на врхунцу славе. Можемо рећи типичан херој младих, из сиромаштва је успео доћи до врхова музике и славе, живио је разузданим животом иако је следио строга правила растафаријанске вере, није се шишао нити бријао, јео је по строгим дијетама и пушио марихуану. То би укратко била биографија велике звезде Боб Марлија, пуно је књига и чланака написано о њему, описан је његов мукотрпан пут до славе и скоро сваки од тих чланака и књига заборавља да напомене једну врло важну ствар која му се догодила пре смрти 11. маја 1981.године. Боб Марли је прихватио хрићанство ,многи то не желе да верују због различитих разлога али чињенице говоре за себе, никада не би могао бити покопан кроз хришћанске обреде у цркви да није био члан те исте цркве, његова пријатељица Џуди Моват је потврдила његово преобраћење а такође и његова жена, само то се скрива од јавности. Неколико година пре смрти Боб Марли је полако почео одбацивати растафаријанску веру (чак је и сам Хаиле Селасие за којег се веровало да је врховно божанство одбацио такве тврдње и почео да отвара хрићанске цркве на Јамајци) и молити се Исусу за опроштај, али због разних претњи није то урадио до неколико месеци пре смрти. Тада је успео да направи тај корак и заплаче пред Исусом и замоли га за опрост и прихватио га као свог Спаситеља. Морате се добро потрудити да би нашли записе о овом догађају који је вероватно разочарао многе и сада желе задржати слику Боб Марлија у свету која није стварна. Сведочење Џуди Моват, која је шест година била певачица Марлијевог банда "Вејлерси": "Кад би људи знали, били би привучени Исусу Христу. Нитко не жели то да промовише на Јамајци. Ја сам то рекла на популарном телевизијском програму тамо и један раста човек је касније дошао до мене и питао ме, зашто сам то рекла? Рекла сам јер је то истина! Али он никада није желео да ја то откријем и мислим да нико не жели да се то објави јер би толико људи било привучено Исусу. " Извор: Сион.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА