Најновије

НИЈЕ ШАЛА: Црногорци организују такмичење у џабалебарењу

"Лези хлебу да те једем, диж’ се ћебе да ја легнем!“ Ова "химна“ Црногораца која се само кроз вицеве провлачи као део њиховог менталитета чуће се под небом етно-села "Монтенегро“ у Брезнима код Плужина 3. августа на традиционалној "олимпијади у лешкарењу“, у хладовини стогодишњег храста.
Конкуренција ће бити јака под условом да они најлењи заиста дођу на манифестацију, илустрација: Scarymommy.com

Конкуренција ће бити јака под условом да они најлењи заиста дођу на манифестацију, илустрација: Scarymommy.com

Најбољи и најупорнији одмарачи у лежећем положају и ове године такмичиће се за титулу првака Црне Горе. Победника у овој јединственој дисциплини л чека премија од 300 евра, 100 више него прошлогодишњег шампиона. Црногорска олимпијада ће поред џабалебароша, окупити и такмичаре у брзом куцању порука и "црногорском маратону" од "чак" 50 метара, пишу Вијести.
Не пропустите:(ФОТО) Шта је све возила милиција у екс-Југославији
Олимпијада, која је заказана за 3. август, почиње изложбом фотографија Добрислава Бајовића Бајонеа под називом ,"Ђе можемо одмарати у дебелој ладовини у дурмиторском и пивском крају". Након тога главну реч преузимају такмичари. Што се тиче џабалебароша правила су иста као и претходне две године све је дозвољено осим устајања. Један од власника етно села Милоња Благојевић, који је мит о црногорској ленштини претворио у туристичку манифестацију, нада се да ће такмичари ове године бити још упорнији и да ће оборити прошлогодишњи рекорд, а награда за вишечасовно ленчарење је, поред пехара и медаље, и 300 евра. "Овом симпатичном манифестацијом Црну Гору представљамо као земљу чији људи имају смисла за хумор. Боље је тако него као земљу пуну политичких и економских парадокса. Догађај представља нашу земљу на оригиналан начин и утиче на то да људи чују за Црну Гору и посете нас”, рекао је Благојевић Вијестима. "Маратонац” који први стигне на циљ након претрчаних 50 метара добиће 50 еура, а толико је предвиђено и за победника омиљене „дисциплине” младих куцање порука. Ту су и пехари и адекватне медаље.
Никшићанин брани титулу Прошлогодишњи победник Никшићанин Владан Бајалица прележао је 32 сата и освојио 200 евра.
Извор: Вијести.ме

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА