Најновије

Стефановић: Вучић пре избора рекао "никад више са тајкунима", откуд сад ово?

Шеф посланичке групе Демократске странке Борко Стефановић изјавио је данас да би долазак бизнисмена Милана Бека на чело "Железнице Србије" био споран, јер је законска обавеза да се директор бира на конкурсу.
Стефановић: Споран предлог да Беко води "Железнице", фото: ЈуТјуб

Стефановић: Споран предлог да Беко води "Железнице", фото: ЈуТјуб

Стефановић је новинарима у Скупштини рекао да је тај предлог премијера Александра Вучића "незабележен случај флагрантног кршења закона", предизборних обећања СНС-а и било каквих моралних вредности и упитао да ли ће Беко да плати порез када постане директор овог јавног предузећа. "То је кршење предизборних обећања. Цитирам, Вучић је рекао ''никада више са тајкунима, тајкуни су уз жуте, а не уз напредњаке''. Моје питање је, откуд сад ово?“, упитао је Стефановић. Он је упитао и како је могуће да су Беко и Мишковић оптужени и да се против њих води истрага, а да се једном нуди "Железница", а други прима само на кафу да би дао савете о функционисању српске привреде. "Зашто овом другом не дате ''Србијагас'' па да онда заједно кренемо у будућност у коју верујемо. Овим је Вучић показао да му није битан закон нити процедура“, тврди Стефановић.
Он је упитао и како је могуће да се Милану Беку понуди оваква функција, а да је он један од већих пореских дужника. „Моје питање је да ли ће Беко да плати порез. Ако то уради, он се свртстава у ред великих људи у овој влади попут претходног министра Петковића који је морао да плати порез кад је постао министар културе, па би и Беко морао да плати порез. Такође, ме занима колико Беко има запослених, пошто до мене долазе информације да он нема нешто пуно запослених, да је то фирма ташна - машна, а ''Железнице'' имају неколико хиљада запослених од којих зависи неколико хиљада породица у Србији“, рекао је Стефановић.
Остало је још, како је навео, да се види да ли ће и Миодраг Костић добити неко друго јавно предузеће. „Јер они (тајкуни) су схватили ,ако држава неће да нам да субвенције, онда ћемо да узмемо државу и то је оно што се сада дешава са Беком, вероватно сутра са Костићем. Сваки грађанин има сјајну перспективу, јер ћемо ускоро сви да радимо или за Вучића или за неког тајкуна који ће бити аболирани за све сто се десавало у прошлости и за неплацање пореза“, закључио је он.
Повезана вест:Беко није могао да одбије Вучића
Извор: Тањуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА