Најновије

Николић: Србија је повољна за инвестиције

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић истакао jе данас у разговору са председницом италиjанске региjе Фриjули Венециjе Ђулиjе и регионалним лидером владаjуће Демократске партиjе Дебором Серакjани да су односи Србиjе и Италиjе кроз историjу интезивни и изразио задовљство високим нивоом билатералних односа две државе.
Томислав Николић (принтскрин Јутјуб)

Томислав Николић (принтскрин Јутјуб)

Oн jе нагласио да jе наш задатак да у будућности jош чвршће учврстимо наше односе, пре свега на пољу економске сарадње.
„Реформама коjе смо покренули желимо да покажемо да jе Србиjа земља повољна за инвестициjе и сигуран партнер за пласман производа на трећа тржишта“. - рекао је Николић.
Серкjани се сагласила са председником Николићем да постоjе броjне могућности за унапређење сарадње између Италиjе и Србиjе и нагласила да се њена Региjа нарочито интересуjе за проширење сарадње у области саобраћаjа, енергетике као и између научно истраживачких центара. Oна jе такође изразила задовољство нивоом сарадње између Aутономне покраjине Воjводине и региjе фриjули Венециjе Ђулиjе, и истакла намеру да се та сарадња прошири на целу Србиjу, саопштила jе прес служба председника Србиjе. Председница региjе фриjули Венециjе Ђулиjе истакла jе да су за Италиjу везе са Србиjом врло важне и да ће Италиjа за време председавања Eвропском униjом настоjати да приближи односе између Eвропске униjе и Србиjе. Председник Николић захвалио се Италиjи на значаjноj подршци Србиjи на путу ка евроинтеграциjама. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА