Најновије

Шешељ: Нећу!

БEOГРAД - Лидер СРС Воjислав Шешељ изjавио jе данас да не намерава да се писано изjасни да ли ће поштовати услове Хашког трибунала за евентуално пустање на привремену слободу, наведено jе у интерном меморандуму Хашког трибунала.
др Војислав Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

др Војислав Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

У меморандуму у коjи jе Танјуг имао увид, додаjе се и да jе Шешељ, у jутрошњем телефонског разговору с представницом суда, рекао да jе све што jе имао да каже о овом питању већ изнео у претходноj писаноj изjави, затраживши да о томе буде обавештено судско веће. Aдвокат Tома фила рекао jе данас Танјугу да ће лидер радикала остати у притвору пошто jе jуче истекао рок до коjег jе Шешељ требало да се изjасни да ли прихвата услове Хашког трибунала за пуштање на привремену слободу. фила jе рекао да у оваквим случаjевима нема посебне процедуре и да, ако одговора нема, сматра се да Шешељ ниjе сагласан са условима коjе му jе трибунал поставио. Хашки трибунал jе 4. jула дао рок од три дана лидеру радикала да се изjасни да ли ће поштовати услове за привремено ослобађање. Главни услов jе да буде под надзором српских власти од тренутка ослобађања па све до повратка у Хаг, затим да поштуjе услове кућног притвора током читавог траjања привремене слободе. Шешељ би требало да пристане и да преда пасош српским властима, као и да не буде ни у каквом контакту са жртвама и сведоцима и да не покушава да на њих утиче ни на коjи начин. Jедан од услова jе и да Шешељ не омета процедуру нити ток правде и да о свом случаjу разговара само са члановима свог правног тима.
Према захтеву Tрибунала, Шешељ ће, такође, морати да се стриктно повинуjе сваком захтеву српских власти како би им омогућио да поштуjу обавезе коjе им намеће одлука о привременом ослобађању.
Шешељ се 23. фебруара 2003. године добровољно предао Хашком суду, где се изjаснио да ниjе крив ни по jедноj тачки оптужнице, коjа га терети за злочине против човечности и кршење закона и обичаjа ратовања од 1991. до 1993. године у Хрватскоj, БиХ и Воjводини. Oд тада jе у притвору у Схевенингену, а његов предмет jе и даље у претресном поступку, коjи jе почео 2007. године. Tужилаштво jе краjем 2010. завршило изношење доказа, а оптужени, коjи се сам брани, ниjе желео да износи никакве аргументе одбране. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА