Најновије

Нови притисак на домаћинства: Подигнута цена плина!

БЕОГРАД - Цена гаса за домаћинства у Србији од данас је већа између 1,1 и 1,3 одсто и износи у просеку 45,4 динара по метру кубном, док је за све купце овај енергент поскупео у распону од 1,1 до 1,4 процента на 42,3 динара по метру кубном, без пореза на додату вредност (ПДВ).
Нови намети за домаћинства (Фото: РИА Новости)

Нови намети за домаћинства (Фото: РИА Новости)

Како је објављено на сајту Агенције за енергетику, просечна годишња потрошња гаса по домаћинству у 2012. години била је 873 метара кубних, што значи да ће просечан годишњи рачун за гас са новом ценом бити око 44.000 динара, са ПДВ-ом. Савет Агенције за енергетику дао је сагласност на нове цене природног гаса за јавно снабдевање за свих 33 јавна снабдевача гаса, које ће се примењивати од 1. августа.
Прочитајте Од данас карта за градски превоз кошта 280 динара, ускоро видео надзор!
Цене приступа дистрибутивном систему (такозване мрежарине), које су садржане у цени за крајње купце, ни овог пута нису мењане, тако да су на цене за јавно снабдевање само пренете акумулиране промене реалних трошкова набавке гаса из увоза и домаће производње од децембра 2013, када су снижене цене гаса, наводи се у информацији АЕРС-а. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА