Најновије

Због поплава проглашена ванредна ситуација у пет општина!

БЕОГРАД – Нестабилно време и јаке падавине у Србији у периоду 30. и 31. јула причиниле су материјалну штету и плављење стамбених објеката због чега је ванредна ситуација проглашена у Пожаревцу, Медвеђи, Тополи, Сокобањи и Бољевцу, саопштио је данас МУП.
Домаћинства под водом (Фото: РТРС)

Домаћинства под водом (Фото: РТРС)

Након добијања раног упозорења из Републичког хидрометеоролошког завода 30. јула, о предвиђању обилних падавина на територији Републике Србије, Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова је истог дана упутио прелиминарно упозорење командантима штабова за ванредне ситуације о очекиваним количинама падавина. Информација је прослеђена у циљу увођења приправности у штабовима и подизања спремности свих субјеката који учествују у спровођењу оперативних и превентивних мера одбране од поплава у склопу јединственог система заштите и спасавања.
ПрочитајтеУ Румунији и Бугарској три жртве од поплава
На активностима заштите и спасавања, као и ублажавању и отклањању последица од временских непогода, ватрогасци-спасиоци Сектора за ванредне ситуације интервенисали су 190 пута. Били су ангажовани на активностима евакуације и спасавања угрожених грађана, али и црпљењу воде и уклањању поломљеног дрвећа. Евакуисана су 24 лица и шест лица спасено. Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП Републике Србије, су у пуној приправности и константно се врши надгледање терена. У акцијама заштите и спасавања било је ангажовано 478 ватрогасаца спасилаца, са 202 возила и 145 пумпи за испумпавање воде. Противградна заштита је у пуној приправности и од почетка сезоне имала 43 дана са дејством. До сада је утрошено укупно 6.140 противградних ракета. Само током претходна два дана испаљено је преко 200 противградних ракета. Према прогнози РХМЗ, пљускови са грмљавином се очекују током целог дана, док се обилније падавине очекују на југу, југоистоку и истоку земље, наведено је у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА