Најновије

Град Београд спрема оштре мере против шверцовања у превозу!

БЕОГРАД - Директор Дирекције за јавни превоз града Београда Угљеша Митровић изјавио је данас да је приход од продаје карата у јавном градском превозу драматично опао у последњих годину дана и најавио ригорознији систем контроле у превозу како би се спречило шверцовање.
У лов на шверцере Фото: Ртвбн.цом

У лов на шверцере Фото: Ртвбн.цом

- То је још једна од заоставштина прошле власти - да велики број Београђана не плаћа карте у превозу. Према неким проценама, више од 50 одсто Београђана који користе јавни превоз не плаћа карте. Када би се у Лондону или Паризу половина путника у градском превозу возила бесплатно или када би се шверцовала, њихови превозници би пропали - наводи се у писаној изјави Митровића достављеној медијима. Он је додао да је оваква ситуација неодржива и да се морају предузети мере да више грађана плаћа карте и да Београђани морају да разумеју да онај ко се шверцује у јавном превозу краде од свих. Митровић каже да је тренутна ситуација неодржива и да се може очекивати читав сет мера у циљу побољшања наплате, као и да ће систем контроле бити снажнији и позвао све државне компаније и компаније које послују са Градом да запосленима купују карте за градски превоз. Одлука о повећању цене превоза, наставља он, није донета а верујем да, уколико се повећа наплата карата и зауставимо шверцовање, ове мере неће бити ни потребне.
Прочитајте још:Гужве на граници, до три сата чекањаВакцина против Еболе стиже почетком 2015!
оворећи о постојећем тарифном систему у градском превозу он је рекао да је застарео и непрактичан и да је Београд једна од ретких европских метропола која у превозу има једну тарифну зону. - Ми пажљиво радимо на новом тарифном систему заједно са ГСП и Сабраћајним факултетом и он ће стартовати са 1. јануаром. У међувремену ћемо мењати постојеће одлуке у смислу боље и ефикасније наплате карата - каже Митровић. Он каже да је уговор Града и турске компаније "Апекс" од самог настанка контраверзан, али да је то компликован међународни уговор у коме су се потписници, посебно турска страна, добро заштитиле. - Раскидањем овог уговора не смемо да нанесемо већу стету Београду, да грађани плаћају пенале као некада са Паркинг сервисом. У овом тренутку нисмо још донели одлуку у ком правцу ће се развијати однос града и турске компаније "Апекс" - закључио је Митровић. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА