Најновије

Мојковац: Протерују сердар Јанка Вукотића!

МОЈКОВАЦ - Свечана седница СО Мојковац у среду протећи ће без одборника опозиционих одборника из Социјалистичке народне партије, Демократског фронта (Нова српска демократија, Покрет за промене, Група грађана) и Демократске српске странке. То је саопштено из ОО СНП Мојковац, уз образложање да је то још један протест због „кречења“ славне историје.
Протерују великана (Фото: Википедиа)

Протерују великана (Фото: Википедиа)

Подсећамо грађане Мојковца и укупну јавност да је владајућа већина након освајања власти 2012. године донела одлуку да се промени празник општине 7. јануар, који је био установљен у знак сећања на славну епопеју - Мојковачку битку - саопштено је из ОО СНП Мојковац, и указују да је уместо сећања на славне претке, за дан општине проглашен 13. август, дан када је дошло до „уједињења“ општине Поља и Мојковац, што по мишљењу челника СНП показује да тренутној политичкој власти у Мојковцу није стало до славне историје и традиције.
Прочитајте још:Фитнес-инструкторка из Београда: Тијанин убица ме напао на Ади!Лазански из Јужне Осетије: Све знају о Србији!
- Један административни датум по вољи власти добио је предност над блиставом историјом, традицијом и народним осећањима. Питамо се да ли смо ми јуначки народ, како себе волимо да представљамо кад се позивамо на славну историју, битке, чојство и јунаштво и славне претке, или смо „административни народ“ који има само административне датуме које треба да славимо и да их се сећамо? Зар не заслужује поштовање чињеница да је црногорска војска тих дана попустила на свим фронтовима, осим на мојковачком сектору где је извојевала победу. По том догађају и по том датуму Мојковац је остао најчувенији, а црногорска војска стекла славу за памћење. Заслужили су мојковачки јунаци да се са њима поносимо, да их памтимо и да их се сећамо и да урадимо најмање што можемо за њих да их славимо и да празник Општине посветимо њима и славним догађајима из историје. ПРОТЕРИВАЊЕ? КОЛИКО анимозитета део власти има према овом славном датуму сведочи и изјава једног, сада већ бившег челника општине Мојковац, додуше из СДП, која је вршила власт са ДПС, да ће из Мојковца „протерати бригадира Јанка Вукотића“, односно уклонити споменик подигнут њему у част на главном градском тргу... Засада, остало је само на речима. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА