Најновије

ЉАЈИЋ: На јесен закон о кажњавању плаћеника!

БEOГРAД - Влада Србиjе ће на jесен расправљати о предлогу измена Kривичног законика коjим би се учешће наших добровољаца у страним ратним сукобима третирало као тешко кривично дело, наjавио jе за "Данас" Расим Љаjић, министар трговине и телекомуникациjа.
Србија доноси закон о плаћеницима (фото Јутјуб)

Србија доноси закон о плаћеницима (фото Јутјуб)

Oн jе додао да, уколико би Влада прихватила предложене измене, његова инициjатива за санкционисање "плаћеника" би врло брзо могла да нађе своjе место у Kривичном законику. Према његовим речима, премиjер Aлександар Вучић и цела Српска напредна странка стала jе иза предлога и нема формалних препрека да до наjављених измена не дође. У нацрту измена, коjе Љаjићева Социjалдемократска партиjа Србиjе већ неколико година покушава да стави на дневни ред, предложене су казне затвора за организаторе добровољаца од две до 12 година, док би борци могли да робиjаjу од jедне до пет година.
Прочитајте још:ДА ЛИ СУ И ОНИ БИЛИ ПЛАЋЕНИЦИ: Историја руских добровољца у СрбијиТемпиране бомбе стижу на Балкан!
Ипак, како каже Љаjић, ово су само предлози и СДПС jе спремна да препусти Влади инициjативу како би ове измене биле усвоjене. - Mи смо покушали да прогурамо предлог по ком би се 'псима рата' укинуло држављанство Србиjе, али то ниjе у складу са нашим Уставом. Стога, измена Kривичног законика коjом би се ратовање у другим земљама третирало као тешко кривицно дело, делуjе као прави начин, навео jе Љаjић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА