Најновије

Темпиране бомбе стижу на Балкан!

БЕОГРАД - Цео свет обишла је прошле недеље слика Албанца из Качаника на Косову Лавдрима Мухаџерија који коље младића "неверника" у Ираку.
Екстремисти:Вехабије (Фото. РТВ.РС)

Екстремисти:Вехабије (Фото. РТВ.РС)

Овај вехабија и верски фанатик, припадник злогласног фронта Ал-Нусра, повезаног са Ал Каидом, који је већ дуго у првим "џихад-редовима" у Сирији, јавно се хвали својим злочинима и преко интернета прети да ће доћи и на север Косова да се, "исто како су чинили и припадници ОВК-а" обрачуна са Србима у Косовској Митровици. Сличне претње и раније су стизале на Косово, у Санџак и Босну одакле, према последњим проценама безбедносних служби, у Сирији и Ираку ратује око 1.000 "добровољаца". Неки од њих, попут Новопазараца Елдара Кундаковића и Мирзе Ганића, Сјеничака Муја Хамидовића, Рожајца Адиса Салиховића и других већ су дали своје животе за "велике циљеве ислама" и за стварање Исламске државе, односно калифата на тлу Сирије и Ирака. Сви су жртве унутар-екстремистичких обрачуна. Они који су се вратили на Косово, у Србију и Босну или су још у Сирији и Ираку починили су страшне злочине које су, ако је судити по претњама које упућују неистомишљеницима (Фахрудину Радончићу, Расиму Љајићу, Аиди Ћоровић, многим Бошњацима у Новом Пазару и Сарајеву и Србима у Косовској Митровици) спремни да на миг својих газда понове и у Србији, Босни, на Косову, у Македонији.... То је био разлог да Косовска полиција (КПС), вероватно по налогу страних служби које прате екстремистичко-вехабијски покрет на Косову, са својим специјалцима крене у обрачун са џихадистима за које се тврди да су припремали озбиљне инциденте у Призрену, Качанику, Гњилану, Приштини. У првом удару ухапшено је 40 екстремиста, највише у "регрутним центрима", односно импровизованим џамијама у насељима Термокос и Дарданија у Приштини, који су већ ратовали у Сирији или су логистика онима који се још боре у редовима Војске Исламске државе Сирије и Ирака(ИСИС), односно за калифат који је на једном делу Ирака формирао фанатик Абу-бакр. Седамнаест екстремиста успело је за избегне хапшење и тренутно је у току потера за њима, сумња се да ће побећи у Македонију, Албанију или у Санџак где постоје јаке ћелије Ал Каиде и где имају своју логистику.
Прочитајте још:РЕАГОВАЛО МИНИСТАРСТВО: Српска деца никад више неће ићи у логорСрпски стручњак при УН: Ебола се шири
Међу онима који су били планирани за хапшење, а успели су да побегну је и Бујар Брахими из Косовске Митровице који је 508 дана ратовао у Сирији заједно са Мухаџеријем, последњих месеци са Косова је регрутовао нове "борце за изворни ислам" које је слао у Ирак. Још неколико виђенијих вехабија успело је да избегне хапшење. Мада се неколико џихад-ратника из Сирије вратило и у Санџак и Босну, њих нико не хапси, јер "не чине ништа што би их могло одвести у затвор", а пошто још није усвојен "Љајићев закон" којим се одлазак на ратишта у стране земље кажњава од три до пет година затвора, нема закононског основа да буду ухапшени само зато што су ратовали у другој земљу. - Реч је о опасним људима испраних мозгова који су спремни свашта да учине, они у Сирији углавном служе као топовско месо, али тога нису свесни, највише зла наносе својим родитељима и својим породицама. Надам се да наша држава прати ситуацију и да им неће дозволити да у Санџаку направе нешто лоше - истиче Аида Ћоровић, посланик у Скупштини Србије која је већ дуго, само зато што се залагала да млади људи из Србије не иду у Сирију и улудо не губе животе, изложена претњама које јој из Сирије, преко Фејсбука и разних интернет-портала, упућују Санџаклије које су тамо отише да се боре за Ал Каиду, односно за исламски калифат. Због претњи које добија, Аида је под сталном полицијском заштитом. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА