Најновије

Откријте како нам Универзум доноси срећу

Да морамо пазити шта желимо, учи нас мит о краљу Миди који је пожелео да се све што дотакне претвори у злато, па је скоро умро од глади и жеђи пошто се сва храна и вода заиста и претварала у злато додиром.
Позитивне мисли дају снагу "срећним" симболима. Фото: Marcandangel.com

Позитивне мисли дају снагу "срећним" симболима. Фото: Marcandangel.com

Ако сте читали књигу „Тајна“ или „Закон привлачења“ или гледали филм „Тајна“, могли сте стећи утисак да историја почиње од Америке и да је Тајну човечанству обелоданио тандем Абрахам–Хикс. Међутим, такво разумевање стварности да Небо испуњава наше жеље уткано је у духовне традиције свих народа и вера света. То сте сигурно могли и сами запазити када сте некада целим бићем стварали нешто (уметничко дело, градили кућу, отварали фирму и сл.), да вам се чинило као да вам цео Универзум помаже да подухват успе. Тајна је у томе што није било „као“ да вам универзум помаже него вам јесте помагао. Међу најстаријим записима човечанства, у индијским ведама од пре три хиљаде година, речено је да „постанеш оно што мислиш“. Света књига Сика („Шри Гуру Грант Сахиб“) каже: „Каква је твоја свесност, такав је твој пут“. У Библији има много места која казују да мишљењем и вером можете мењати Стварност: „Имајте веру Божју; јер вам заиста кажем: ако ко рече гори овој: дигни се и баци се у море, и не посумња у срцу својему, него узверује да ће бити као што говори: биће му штогод рече.“ (Јеванђеље по Марку 11:23). А како нам то и зашто Универзум (Милост, Небо, Бог, Стварност...) помаже у испуњавању жеља и снова? Па зато што у суштини нашег Бића – ми јесмо Универзум (јесмо „Луча микрокозма“). „Царство је Божје унутра у вама.“ (Јеванђеље по Луки, 17:21) И зато ако Бога не нађете у себи, другде га нећете наћи. То је лепо представљено у концепту Браман–Атман, где је Браман свет, а Атман његов одблесак у нама. Стварност је океан, а ми смо талас који је увек (и када настаје и док траје и када нестаје) део тог океана, знали то или не, хтели то или не. А када смо већ код таласа, управо енергија таласа мисли – таласна дужина (фреквенција) – јесте начин којим смо везани са свим што јесте. Стварност је мрежа енергија различитих фреквенција (Н. Тесла: „Материја је ’смрзнута’ енергија“), а ми смо њен суштински део, јер је Свест основа Универзума. Свест је Матрикс.
Прочитајте и:(ВИДЕО) Човеколики феномен на Месецу нико не уме да објасни...Сва ова пророчанства су се остварила иако су изгледала немогуће!
Поимање да нам Универзум испуњава жеље ушло је у бајке и митове. Сећамо се сви Аладинове лампе и Духа који стално говори: „Господару, реци своју жељу“, или мита о краљу Миди. У Индији одвајкада децу уче да анђели стално лете небом и непрестано испуњавају наше жеље и да зато морамо пазити шта мислимо и желимо да нам се не би испунило нешто ружно („Мисли позитивно“, рекли бисмо на Западу и поверовали да смо то ми измислили). Стварност и нема неку унапред програмирану садржину него је ми испуњавамо својим мислима и жељама. А да морамо пазити шта желимо, учи нас мит о краљу Миди, који је пожелео да се све што дотакне претвори у злато, па је скоро умро од глади и жеђи пошто се сва храна и вода заиста и претварала у злато додиром. Прво желим да вам кажем да вам за најсигурнији начин никаква посебна техника није ни потребна да би се постигао успех и остварили снови и срећа. Да је, заправо, довољно да се потпуно препустите Току да вам бира и пут и начин („Нека буде воља Твоја“). Окретање себи, враћање у седиште Бића, трагање за унутрашњим миром, заустављање у садашњем тренутку (медитацијом, молитвом, игром, песмом, стваралаштвом), просветљење, спасење – све су то само различите речи и имена за пут који води Блаженству. Стању у коме директно видимо Бићем без посредства ума, у коме и спољни свет и себе посматрамо као гледаоци позоришну представу. Стању у коме имамо мисли и емоције, али оне више немају снагу, већ остану само празне љуштуре; постојању у коме такође реагујемо, али видимо, као сведоци, себе у реакцији (више нисмо с њом поистовећени). То Блаженство доноси вам срећу у којој се све поставља на своје место („снег пада и свака пахуљица леже тачно на своје место“). Ако се уму и учини да је нешто неповољно, сведок у вама зна да ум не разуме шта је добро а шта не и тај тихи посматрач зна да је све савршено. Извор: Ловесенса.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА