Најновије

Диносауруси на Калемегдану!

БЕОГРАД - Београђани али и сви посетиоци главног града од 29. августа имаће прилику да посете изложбу диносауруса испред Природњачког музеја на Калемегдану.
Диносаурус (Фото: varbak.com)

Диносаурус (Фото: varbak.com)

Изложба ће трајати три месеца, карте за одрасле коштаће 350 динара, за децу од три до 12 година 250 динара, док ће улаз за млађе од три године бити бесплатан. Половина прихода од карата биће уплаћена општини Свилајнац за санацију последица од поплава, а пре свега за обнову вртића који је река Ресава практично разорила током мајских поплава. Реплике диносауруса, од којих су неке дуже од 20 метара, биће пренете из забавног парка Природњачког центра у Свилајнцу. То је велик посао, каже за „Политику” Славко Спасић, директор Природњачког музеја, јер се практично привремено преноси цео Дино парк из Свилајнца који има око 20 експоната. – Желели смо на овај начин да помогнемо и општини Свилајнац. Природњачки центар у овом граду на срећу није потопљен у пролећним поплавама, вода је стигла на пет метара од њега, али последице у Свилајнцу и околини и даље су видљиве – објашњава Спасић. Диносауруси из Свилајнца биће на београдском Калемегдану најмање три месеца, а осим обиласка изложбе, најмлађи посетиоци ће моћи да учествују и у раду посебних радионица. Касније ће реплике диносауруса бити враћене у парк испред Природњачког центра у Свилајнцу, чије се отварање одлаже већ неколико година.
Прочитајте још:

Мумије далеко старије него што се мислило...

– Проблем је у финансирању, мада су сви радови у центру при самом крају. Природњачки музеј помаже надлежнима у центру у реализацији пројекта који предвиђа обиље садржаја у овом великом простору. На првом спрату центра налазиће се комплетно природно богатство Србије, у приземљу ће бити стална поставка диносауруса, док ће напољу радити забавни парк. То је идеалан спој науке, едукације и забаве – истиче Спасић. Природњачки центар у Свилајнцу, уколико се коначно заврши финансијска конструкција требало би да почне да ради на пролеће. Изложбу диносауруса на београдском Калемегдану заједнички организују Природњачки музеј, општина Свилајнац, ЈП „Београдска тврђава” и Фондација Б 92, преко које ће се општини Свилајнац уплаћивати новац од продаје карата. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА