Најновије

У Црној Гори све чешће иживљавање над проституткама

ЦРНА ГОРА - "Клијенти" су најчешће врло углађене личности које имају породице, а плате да се иживљавају над неким. Обично су пијане и под дејством дрога, тако да просто не знају у ком су граду, а некада ни са ким су.
Проституција - легло зла! (Фото: salon.com)

Проституција - легло зла! (Фото: salon.com)

Девојке у Црној Гори са 15 или 16 година улазе у свет проституције, каже у интервјуу за „Дан“ директорка НВО Црногорски женски лоби Аида Петровић. „Мамац за улазак у тај сурови свет обично су послови го-го играчица, шанкерица или конобарица“, објашњава Петровић у разговору за подгорички дневник. „Имали смо случај да је девојци која је стопирала на никшићкој магистрали стао човек са којим је договорила сексуалну услугу за 20 евра. Касније на путу су им се у ауту придружила још два мушкарца и рекли су јој да ће добити 50 евра уколико спава са свом тројицом. Кад је пристала повели су је у стан где су је силовали. После тога су је претукли и одвели у шуму надомак Подгорице и везали је за дрво. Када се ујутру пробудила и дошла свести позвала нас је и тражила да јој помогнемо. Тада нам је испричала и да су јој узели паре које су јој раније дали“, присетила се Петровић у интервјуу за Дан, а преноси "Блиц". Она додаје да искуства НВО Црногорски женски лоби указује да свет проституције прате дрога и алкохол. „Оне свашта доживљавају, долазе им свакакви људи са којима морају да буду. Ту су чак и мушкарци који могу да им буду дедови или очеви. Онда редовно иде малтретирање“, каже Петровић.
Прочитајте још: (ВИДЕО) Он је анђео са горе Заглавак
Директорка НВО Црногорски женски лоби наглашава да су активисти организације којом руководи имали прилику да причају са девојкама којима су клијенти одгризали делове тела, гасили цигарете по интимним деловима, па и да су их полагали на сто, прекривали храном и јели са њих. „Не ради се о људима који су, да тако кажем, у друштву препознати као манијаци или психопате. Најчешће су то врло углађене личности које имају породице, а плате да се иживљавају над неким. Проститутке ретко желе да говоре о својим клијентима, у ствари никада не кажу ко је или чиме се бави иако сигурно знају. Оне чак ни нама неће да кажу име и презиме тих људи, али ми им то и не тражимо, само их знамо по надимцима“, каже Петровић у разговору за Дан. Она сматра да добровољна проституција не постоји и да је због тога против свих иницијатива за њену легализацију, те да је овај проблем најприсутнији у Будви, Бару и Тивту, на цетињској и никшићкој магистрали. „Ми можда не видимо те девојке, али то није зато што их нема, већ из разлога што се добар дио „посла”, у смислу заказивања састанака са муштеријама, обавља путем телефона. Али, има их на пример поред магистрале, оне стопирају па када неко наиђе понуде се. Никада не раде тај посао саме, увијек иза њих стоји неки макро, или како га оне зову газда, који им често уговара састанке, налази муштерије и наравно узима им добар дио зараде“, каже Петровић.Она тврди да наЦрногорском приморју тренутно сигурно има на стотине проститутки које се крију под изговором да раде други посао. „Најчешће су то го-го играчице. Када прођете шеталиштем и видите такве ствари знајте да увек ту има и проституције. Нама су дјевојке испричале да на пример од 22 до три сата увече раде као играчице и онда им газда нађе муштерију, или им неко сам приђе. Тада одлазе са муштеријом, а у случају рације имају припремљену причу да су оне са тим човеком добровољно и полиција ту не може ништа да уради“, каже Петровић. Она објашњава да су девојке које су натеране да се баве проституцијом преплашене, јер сваки њихов погрешан потез газда може сурово да казни. „Не мора увек да повреди девојку, већ њену породицу. Свака девојка која се бави тим послом сматра да је дужна газди за одећу, храну или смјештај, и он је увек држи у шаци. Младе жене које се баве пружањем сексуалних услуга увек имају план да за годину дана изађу из тог света, али се то ретко дешава“, каже Петровић у интервјуу за подгорички лист. Она додаје да из разговора са девојкама сазнају да постоји јахтинг проституција. „Проблем је што оне када одлазе не знају гдје се налазе. Обично су пијане и под дејством дрога, тако да просто не знају у ком су граду, а некада ни са ким су. Једна девојка нам је испричала да је ишла на јахте и да никада није била сама, увек је са њом било још проститутки и наравно више мушкараца“, закључила је Петровић у разговору за Дан. Извор: Новости / ПрессОнлине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА