Најновије

Унајмљују туђу децу да би прескочили ред на шалтеру!

У престоници је све популарније изнајмљивање деце комшијама које желе брже да дођу на ред у банци, пошти или на било ком другом шалтеру. Овако према речима Телеграфових саговорника може да се споји "лепо и корисно" и узме и до две хиљаде динара по беби. Из МУП-а кажу да овакви случајеви до сада нису пријављивани, а ми вас питамо, да ли је тако нешто морално?
Изнајмљивање деце (Фото: Cute Babies Blog)

Изнајмљивање деце (Фото: Cute Babies Blog)

Да је, без обзира на квалитете и природну богом дану висину, човек мањи од маковог зрна када се нађе пред неким од шалтера јавних установа опште је позната ствар. Оно што је мање познато јесте да је у последње време пронађен, како саговорници Телеграфа тврде, више него ефикасан начин да се не само избегне грубост на истим тим шалтерима и (додуше на превару) измами љубазност озлоглашених “шалтеруша”, већ и брже дође на ред. Према причи Београђанке Славице Ј. са Дорћола у последњих годину дана, комшије су више пута од ње “позајмљивале децу” пре одласка на неки од градских шалтера и то са једним јединим циљем – да би их када их виде са децом пустили “преко реда”. - Имам двоје деце, сина од три, и ћерку од две године и неколико пута сам их позајмљивала комшијама пре одласка у општину или на неки од шалтера јавних установа у којима треба да изваде или овере документа. Позајмљивала сам их чак и онима који хоће брже да подигну плату у банци или пошти. Једном речју свима који треба да обаве послове око досадне папирологије… Наиме, постоји неписано цивилизацијско правило да вас пропуштају “преко реда” чим вас виде са дететом у колицима. Чак и у Србији! Ја до сада нисам никоме наплаћивала, али из поузданих извора знам да има људи који на овај начин “рентирају” своју децу. Мени је то ипак – неморално – прича Славица за Телеграф додајући да јој нимало тешко не пада да на овај начин изађе у сусрет својим комшијама, јер тиме не само што чини њима, већ и она добије прилику да мало “дане душом”. - Искрена да будем, никада никоме нисам дозволила да води моју децу далеко. Посебно када су били баш “ситна дечица”. Али, ако је банка или пошта близу, што да не! Прошетају ми мало децу, а ја за то време могу да урадим све оно што не могу када сам са њима. На пример, да ставим маску на лице, или урадим пилинг – објашњава кроз осмех Славица. Славичина поззнаница, која је желела да остане анонимна поделила је са нама причу о томе зашто њој није неморално да рентира своје двогодишње близанце. За сваког каже узме и до две хиљаде динара. - Нема ту ничег неморалног! Знам да ме блиски пријатељи који имају децу осуђују због тога што радим, али право да вам кажем мени је далеко неморалније понашање оних који уваљују своју децу другима не би ли их само прошетали… Какви су то родитељи! Ја им барем од пара које зарадим купим нешто, и тако их частим аза “добро обављен посао” – прича Телеграфова саговорница додајући да децу изнајмљује искључиво пријатељима које добро познаје и који никада не би ни на који начин наудили њеним дечацима.
Прочитајте још:У Србији због еболе, маларије и колере под надзором чак 210 особа!Украјинска војска гранатирала фудбалски стадион Шахтјора!
Према речима надлежних из МУП-а, полицији за сада није пријављен ниједан овакав случај. Иако је на нама било да проверимо, ово је био одговор који смо очекивали. Наиме, чини се да никоме није у интересу да се оваква врста варања и сналажења раскринка. Ни онима који (ма колико то грубо звучало, тако је) рентирају своју децу, ни онима који се не либе да на било који начин и по било коју цену стигну на ред. Осим, можда онима који стрпљиво чекају и чекају док не стигну… на ред. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА