Најновије

СНП Наши предлажу изгласавање Декларације о Русији у српском парламенту

БЕОГРАД - Српски народни покрет Наши  обраћа се Народној Скупштини Србије и српским парламентарцима, као и читавој Влади Србије са предлогом да у парламенту буде изгласана Декларација о политичком неугрожавању и заштити стратешког партнерства и традиционално блиских веза и односа Србије и Русије, односно, у скраћеном називу „Декларација Србија-Русија“, каже се новом саопштењу организације "Наши".
Москва (Фото: Википедија)

Москва (Фото: Википедија)

Услед кризног стања у свету које производи велики притисак водећих међународних фактора у Европској Унији да се Србија одрекне својих државних интереса и угрози односе са својим највећим стратешким партнером – СНП Наши сматрају неопходним давање посебног значаја овом питању као приоритетном и државотворном. Декларација ће бити снажан, широкоспектралан и вишеструко ефикасан инструмент у рукама српске дипломатије. Председавање ОЕБС-ом је прва конкретна велика ствар због које мора бити донета оваква декларација. Швајцарска нпр. није увела санкције Русији наводећи као разлог председавање ОЕБС-ом, каже се у саопштењу СНП Наши и истичу да је ОЕБС важан у ширем смислу и за борбу за Косово.
Прочитајте још:Савицки: Све указује да ће Путин храну куповати у земљама Западног Балкана
СНП Наши кажу да питање очувања српске политике према Русији и суверенитета Србије као земље кандидата, а не чланице Европске Уније – по свему спада у референдумска питања, стога свакако заслужује – као најмању потврду тог високог државотворног значаја – званично одређивање Народне Скупштине кроз Декларацију: 1) због уставне обавезе заштите свих права српског народа и свих грађана који живе у Републици Србији 2) због потврђивања функције очувања и заштите геополитичке неутралности, спољнополитичког угледа, репутације и имиџа земље, односно, суверенитета државе Србије 3) због очувања огромних економских интереса које Србије има са Русијом, геоекономског капитала специјалне позиције Србије у односима са Русијом и укупне стратегије економско-друштвеног развоја Србије. Одбијање доношења овакве декларације је директан атак на интересе грађана Србије у сваком погледу, поручују Наши. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА