Прочитајте још:Јетра попушта неприметноБУДИТЕ АКТИВНИ И ОДЛОЖИТЕ СТАРОСТ: Кад прочитате ових неколико савета, уверићете се да то није тешко!Извор: lekarinfo.com
Исхрана прерађеним намирницама опасна по здравље
Иначе, натријум је хемијски елемент који се природно налази у већини намирница као што су со, млеко, репа и целер, али је такође у високим дозама додат прерађеним намирницама, укључујући и хлеб и месне прерађевине, пише сајт "Medical News today". Превише натријума у исхрани може да повећа крвни притисак, који је водећи узрочник ризика за срчана обољења као што су срчани и мождани удар. Истраживање стручњака показало је да је 2010. године просечан унос натријума по одраслој особи дневно износио 3,95 грама, скоро двоструко више од препоручене дозе. Према мишљењу научника, то је допринело смрти од кардиоваскуларних обољења 1,65 милиона људи широм света, док се четири од пет случајева смрти узрокованих превеликим уносом натријума догодио у сиромашнијим земљама са ниским или средњим приходима.
Бонус видео
Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.
портала "Правда" као и ТВ продукцију.
Донације можете уплатити путем следећих линкова:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
Колумне
ЦВИЈЕТИН МИЛИВОЈЕВИЋ: Српски политички „Црвен бан“
Три хапшења, две сахране и освета
Силазну путању Милове неславне историјске улоге симболизоваће три хапшења, две сахране и ј...
БРАНКО ВЕЉКОВИЋ: Како настају генерали
Пише: Бранко Вељковић