Најновије

"Нико неће кројити балканске границе"

САРАЈЕВИ - Неће бити новог цртања карата на Балкану, рекао је Едвард Фергусон, који је недавно преузео дужност амбасадора Велике Британије у Босни и Херцеговини.
Едвард Фергусон, фото: tuzlalive.ba

Едвард Фергусон, фото: tuzlalive.ba

Упитан како гледа на то да РС и њен председник Милорад Додик и на примеру Шкотске, која је најавила референдум о независности, гради став о моделу изласка РС из БиХ, Фергусон је оценио да сигурност и просперитет БиХ у будућности лежи у заједништву, а не у поделама. "Не може се поредити референдум који ће се одржати у Шкотској, уз пристанак свих водећих политичких странака, с претњама неких из Републике Српске о једностраном отцепљењу. Лекција коју би политичари овде могли да науче из референдума у Шкотској је, уствари, колико је важно да се разлике решавају на демократски и миран начин", рекао је амбасадор за "Дневни аваз". Он сматра и да велики број политичара у БиХ каријеру види као могућност да се обогати, а не као прилику да побољша животни стандард оних које представљају.
Не пропустите:Секс и џоинт за само шест евра!
"Усмеравају се на поделе, док већина обичних људи у овој земљи само жели да живи заједно", каже Фергусон и додаје да грађани на предстојећим изборима треба да буду опрезни према онима који подстичу етничке поделе да би сакрили недостатак позитивних идеја. Он је поновио да је БиХ место у ЕУ, као и да је Уједињено Краљевство, заједно с европским партнерима, у потпуности посвећено европској будућности БиХ, чији политичари морају да спроведу неопходне реформе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА