Најновије

Црвена Звезда дала рок Толету да у року од 30 дана поднесе оставку, или...

Руководство ФК Црвена звезда одржало је у понедељак седницу Управног одбора на којој је договорено да се првом човеку ФСС Томиславу Караџићу постави ултиматум да има 30 дана да поднесе оставку на челну функицију у савезу, после чега ће црвено-бели предузети кораке у којима ће иницирати смену свих руководећих струткура националног савеза.
Томислав Караџић (БКТВЊУЗ)

Томислав Караџић (БКТВЊУЗ)

На седници је било говора о актуелној ситуацији у којој се налазе црвено-бели, али и стању у целокупном српском фудбалу. Јавности су се обратили многи руководиоци и чланови Управног одбора. О теми седнице говорио је најпре в.д. председника ФК Црвена звезда, Светозар Мијаиловић. - Разматрали смо актуелна питања везана за рад клуба и донели одлуку да се упути захтев пред Фудбалски савез Србије да председник Томислав Караџић поднесе оставку и да распише изборе на свим нивоима - рекао је Мијаиловић. Члан Управног одбора, Слободан Бабић, коментарисао је стање у српском фудбалу.
Прочитајте још:
- И да није било Крушевца, поставили бисмо питање стања фудбала у Србији. Видели сте како изгледа терен на којем је репрезентација Србије играла против Француске. Зашто људи овде не могу да уживају у фудбалу? Да ли су услови регуларни? Много људи мисли да нису. Да ли је стање у коме је Звезда само због бивших управа или има и индиректног утицаја Савеза? - отворио је многа питања Бабић. В. д. генералног секретара Црвене звезде, Звездан Терзић, открио је да ће клуб Томиславу Караџићу дати рок ок 30 дана да поднесе оставку. - Направићемо добру стратегију, и Црвена звезда овог пута неће стати као што је учинила прошле године. Раније је Звезда дала рок Томиславу Караџићу да нешто промени или да поднесе оставку. Ништа се није променило и због тога инсистирамо на оставци. Послаћемо му допис о томе и џентлменски ћемо му дати рок од 30 дана. Очекујем да клуб као што је Црвена звезда добије подршку комплетне фудбалске Србије. Што се тиче моје функције у Заједници, донећу одлуку након разговора са колегама у клубу о тој теми. Терзић је нагласио да је познато да Црвена звезда има своје проблеме, и да овим не жели да их сакрије од јавности. - Не бих желео да јавност стекне утисак да ми нападом на Томислава Караџића желимо да сакријемо сопствене проблеме. Не, свесни смо ситуације у којој је клуб. Свесни смо и да у Крушевцу нисмо одиграли како треба, али то је посао за стручни штаб. Клуб је у завршној фази израде стратегије за финансијску стабилизацију, подмлађивање тима и освајање титуле. Освајање титуле је последња ставка, јер она није примарна у овој ситуацији. Свакако ћемо се борити и за њу, али не желимо да нас краду и одузимају ту шансу - рекао је Терзић. Потпредседник клуба Славиша Кокеза одговорио је на питање да ли Црвена звезда има кандидата за председника ФСС. - Имаћемо кандидата, а када буду расписани избори, саопштићемо и његово име. Знаће се на време - рекао је Кокеза. Председник СД Црвена звезда, Петар Шкундрић, објаснио је између осталог због чега навијачи Црвене звезде не иду на утакмице репрезентације Србије. - У Крушевцу ни Роналдо не би могао да покаже своје умеће. Звездини навијачи у великој мери на утакмице репрезентације не иду и због односа Савеза према нашем клубу. Члан Управног одбора ФК Црвена звезда, Божидар Церовић, прокоментарисао је лоше стање у Јелен Суперлиги. - Наша лига спада у једну од најслабијих лига у Европи, а такође ни репрезентација нема успеха. Савез се налази у летаргији из које се мора тргнути, и почети да ради на школовању својих кадрова. Довољно је да упоредите друге спортове и њихове Савезе, са фудбалским Савезом, и доћи ћете до закључка да организација не ради добро - рекао је Церовић. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА