Најновије

ХОРОР: Са живог телета одсекао плећке и бут!

Антун Буљац (72) из Хрваца жртва је до сада незабележене крађе на подручју цетинског краја, извештавају хрватски медији.
Илустрација, фото: Flickr.com

Илустрација, фото: Flickr.com

Непознати починитељ (или више њих) ушао је у његову шталу и, не одвезавши теле од јасала, с њега ножем одсекао обе плећке и један бут. Остатак телета покрио је ђубривом и сеном. Полиција је обавила увиђај и трага за непознатим крадљивцем, којега свакако треба теретити и за злостављање животиња. Остатак телета упућен је на нешкодљиво уклањање, пише "Слободна Далмација". "У приземљу старе куће у засеоку Буљци, близу извора Војскове, имамо стају. Недалеко су приватне куће у којима се живи. Мој Анте воли животиње. И отац му је држао благо па је он то заволио још као дете. У стаји смо имали три краве, теле и две свиње", прича супруга Љубица. "Стаја нам је од куће удаљена двеста, триста метара, а Анте и ја одемо до ње четири, пет пута дневно. Вече пре овог злочина нахранили смо благо, затворили и отишли кући. Ујутро око седам сати Анте је отишао да отвори шталу. Кад је погледао према јаслама, видео је да нема телета. Поглед му је застао на двема телећим ногама испред свиња. Док је тако гледао, ногама је запео за хрпу на поду. Имао је шта и да види – теле је било прекривено ђубривом и сеном, односно, како ће после видети, оно што је од њега остало. Глава му је још била везана ланцем за јасле". Анте је извукао теле и видео да му недостају две плећке и један бут. Били су одрезани с телета иако није било заклано. То је мог супруга страшно потресло, скоро му је позлило. Пријавили смо то полицији, која је дошла и обавила увиђај, а сада траже починитеља. Дошли су и ветеринари, који су остатак телета упутили на нешкодљиво уклањање, говори Љубе.
Погледајте још:Ухапшени силоватељи крава, снимали своја недела
О незапамћеном догађају брује цели Хрвци, а препричава се и у Сињу. Крађа стоке на овим просторима није реткост. Најчешће се краде јагње или јаре, а није реткост да се украде и теле, па и веће јуне. Крало се најчешће живо, неповређено. Никада до сада није забележено да је неко усмртио животињу како би узео само део меса. Посебно је занимљиво да нико није чуо ни видео починитеља иако је у близини стаје Буљчевих неколико настањених кућа. Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА