Најновије

Зашто је важно да наши кошаркаши не победе Бразил са једним поеном разлике?

ГРАНАДА - Кошаркашка репрезентација Србије ове среде од 18 часова у Гранади игра меч четвртог кола Светског првенства против сјајног Бразила, а наши "орлови" ће гледати да не добију тај меч са једним поеном разлике, и то из врло конкретног разлога.
Србија граби ка завршници...Фото: РТС

Србија граби ка завршници...Фото: РТС

У најкраћем: ако се деси да Србија победи Бразилце баш са једним поеном разлике, наша репрезентација ће готово извесно бити трећа у групи па већ у четвртфиналу може да се састане са моћним Шпанцима, домаћином и једним од два највећа фаворита за злато. Нема кошаркашког стручњака, а и лаика међу љубитељима кошарке, који не мисле да ће Шпанија добити све мечеве у нашој групи, па и онај са "орловима" у четвртак. Тако је "фурији" обезбеђено прво место, а ко ће бити други - зависи управо од дуела Србије и Бразила, а и њихових међусобних мечева са Француском.
Прочитајте још:

Просинечки ипак неће у Шкендију

ПРАГ: Европска унија жели да Русију избаци из ФИФА и УЕФА

Уколико се деси да Французи, очекивано, изгубе ове среде од Шпанаца, а потом победе Иранце, а ми у последњем колу изгубимо од Шпанаца, што није лепо унапред рачунати, али ћемо се у овом случају бавити "највероватнијим", а не исходом који прижељкујемо, онда ће меч Србије и Бразила директно одлучивати ко ће бити други у групи. И, што је много важније, ко ће бити трећи. У поменутој ситуацији, ако би "орлови" победили Бразил, за који играју четири НБА играча, три тима би завршила прву фазу са по два пораза: ми, Бразилци и Французи. Ту на сцену ступа кош-разлика, а тренутно Французи имају "-1" (победили нас са један разлике, изгубили од Бразила са два), ми смо такође на "-1", а Бразилци на поменутих "+2". Ако наши кошаркаши савладају Бразилце са два или више поена разлике, биће други. Ако добију само са један разлике, биће трећи. Ако изгубе, биће четврти. Зашто је важно не бити трећи? Због поменутог дуела са Шпанцима у четвртфиналу. Када се погледа ко игра у групи са којој се укршта наша (Грчка тренутно води са шест бодова, следе Хрватска, Сенегал и Аргентина са по пет, те Филипини и Порторико са по три), јасно је да "орлови" могу да се носе са било којим од тих ривала у осмини финала. Али, ако би у ту осмину финала ушли као трећи у нашој групи, то би значило да ће у четвртфиналу морати на моћну "фурију", па отуда и "неопходност" да се Бразил не победи баш са једним поеном разлике. Ако може са више, може, а ако не... Неки други пут ћемо. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА