Најновије

Ево какву је помоћ Хрватска понудила НАТО-у око Украјине!

ЊУПОРТ - Од Хрватске није тражено да учествује у НАТО снагама за брзу реакцију, које Савез у контексту кризе у Украјини намерава успоставити како би могао брзо одговорити на сигурносне изазове - рекао је данас хрватски председник Иво Јосиповић у Њупорту, у Велсу где учествује на самиту НАТО-а. Министар обране Хрватске Анте Котромановић рекао је да Хрватска НАТО-у може понудити једино збрињавање рањеника на њеној територији. 
Иво Јосиповић (Фото: Председник.хр)

Иво Јосиповић (Фото: Председник.хр)

- Од Хрватске неће бити ништа тражено. Очито је да ће се настојати постићи неки политички циљеви, у првом реду да се осигура мирни дијалог како би покушали решити кризу у Украјини мирним путем. Важно је да се криза у Украјини решава на темељу међународног права, то јест да се поштује интегриетет Украјине. НАТО као савез жели такође наставак дијалога - рекао је Јосиповић који предводи хрватску делегацију на сумиту НАТО-а на којем је главна тема криза у Украјини и како се поставити према Русији. - Хоће ли се тражити, не знам, немам чаробну куглу, али је јасно и имао сам више пута питања хоће ли Хрватска војно суделовати, мој је одговор - не - рекао је Јосиповић. Исто тако, додао је Јосиповић, нема говора о томе да се од Хрватке затражи стационирање тих снага. На питање како ће Хрватска одговорити ако се то затражи, рекао је: "Нема хипотетских питања ни хипотетских одговора".
Прочитајте још: (ВИДЕО и ФОТО) Овако изгледа битка за Мариупољ!
Министар обране Анте Котромановић, који учествује у хрватској делегацији на самиту, рекао је да Хрватска може понудити медицинску помоћ за збрињавање рањеника у Хрватској. - Што се тиче Хрватске, ми ћемо следити кораке НАТО-а. Можемо понудиит медицинску помоћ за све врсте рањеника, који могу доћи у Хрватску и лечити се. На то смо спремни и већ смо рекли да можемо на тај начин помоћи - рекао је Котромановић. Извор: Т портал

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА