Најновије

Извучена тела двојице рудара код Зенице, има још мртвих

ЗЕНИЦА - Спасилачке екипе извукле су тела двојице од пет рудара, погинулих у руднику мрког угља "Распоточје" код Зенице, а акција ће бити настављена данас и сутра.
Још три тела треба да буду извучена до сутра (принтскрин Јутјуб)

Још три тела треба да буду извучена до сутра (принтскрин Јутјуб)

Очекује се да тела још двојице рудара буду извучена из јаме рудника до 20 часова, а тело петог настрадалог биће извучено сутра. Члановима спасилачких тимова било је потребно више од 48 сати да прокопају пролаз кроз који би могли да извуку тела погинулих у несрећи, у којој је, после обрушавања земље у јами и приступним ходницима, затрпано 34 рудара. Њих 29 преживело је несрећу и спасено у петак поподне, подсетиле су агенције. Спасилачки тимови тешко ће моћи да дођу до тела петог погинулог рудара, јер до дела рудника у којем се оно налази, треба прокопати пролаз од још 150 метара. Извлачењу тела рудара присуствују њихове колеге из друге смене, чланови породица, као и главни федерални рударски инспектор Нурага Дурановић и дежурна кантонална тужитељка Сенада Тарабар. Тачан узрок смрти рудара биће познат после обдукције тела, али Дурановић сматра да су се они угушили метаном после "горског удара" који је погодио рудник и обрушио велике количине земље.
Прочитајте још: ДРАМА: 34 затрпана у зеничком руднику
Због несреће у руднику, премијер Унско-санског кантона (УСК) Хамдија Липовача, прогласио је недељу, 7. септембар, Даном жалости у овом кантону. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА