Најновије

ПОРОШЕНКО: Нисмо још победили, нека НАТО шаље оружје!

МАРИЈУПОЉ - Обучен у војну униформу украјински председник Петар Порошенко је у понедељак дошао у ненајављену посету лучком граду Маријупољу, демонстрирајући солидарност са становништвом најновијег поља борбе у петомесечном ратовању.
Тражи НАТО помоћ: Петро Порошенко (Фото: ЈуТјуб)

Тражи НАТО помоћ: Петро Порошенко (Фото: ЈуТјуб)

Порошенко се зарекао да ће Маријупољ, једини већи центар у конфликтној зони на истоку Украјине који још увек контролишу снаге Кијева, остати део Украјине, преноси АФП. - Мислим да ћемо освојити рат у Украјини... тачније, освојићемо мир, рекао је Порошенко, али је додао да је немогуће победити у конфликту само војним средствима. - Што више повећавамо притисак, то је више руских трупа на нашој територији, додао је он. Порошенко је такође саопштио да је с одређеним чланицама НАТО договорио директно снабдевање Украјине модерним наоружањем "које ће нам помоћи да се заштитимо и победимо", јавља РИА Новости. Порошенков помоћник Јуриј Луценко објавио је на Фејсбуку да ће Украјина добити војне саветнике и наоружање из САД, Француске, Италије, Пољске и Норвешке "у складу са договором који је постигнут на самиту НАТО" у Велсу.
Прочитајте још:

Хејгел: Турска важна у борби против Исламске државе

Запад нема решење за „феномен Путина“!

Министарства одбране четири од наведених земаља, САД, Италије, Пољске и Норвешке, убрзо су, међутим, демантовала Луценкове тврдње, јавља Ројтерс. Званичници НАТО су претходно објавили како Алијанса неће слати оружје у Украјину, која није њихова чланица, али и да појединачне земље чланице НАТО могу то да чине уколико желе. Амерички званичници истичу да Украјини нису нудили никакво "смртоносно оружје", а исто тврди и представник италијанског министарства одбране, наводећи како његова земља планира да Украјини пошаље опрему као што су прслуци отпорни на метке и шлемови. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА