Најновије

НОВА СРБИЈА: За Србију је недопустиво да Приштина преузме контролу над рудником „Трепча“

ЧАЧАК - Нова Србија подржава напоре премијера Александра Вучића и Владе Србије да реше проблем око рудника „Трепча“ настао због усвајања Предлога измена закона о јавним предузећима, који је усвојила такозвана Влада Косова.
Лого Нова Србија 

Лого Нова Србија 

- За Србију је недопустиво да Приштина преузме контролу над рудником „Трепча“ који је кичма српске привреде на северу Косова и Метохије и у коме је запослено 4.000 људи. Посебна опасност предложеног закона је у предвиђеним овлашћењима такозване Владе Косова да се свако друштвено предузеће може претворити у „својину (такозване) државе Косово и да она њиме располаже.“ Потпуно је јасно да је оваква одлука политички мотивисана и да уноси страх међу Србе који живе на Косову и Метохији и представља додатни притисак пред наставак преговора о имплементацији Бриселског споразума, који су заказани за 9. фебруар - саопштавају из ове странке. Нова Србија је уверена у међународну подршку, Влади и премијеру Србије Александру Вучићу, да овај закон неће проћи у парламенту Аутономне покрајине Косово. - Нова Србија сматра да питање имовине на Косову и Метохији треба да буде предмет дијалога у Бриселу , а не једностраних одлука такозване Владе Косова. - кажу у Нов0ј Србији.
Прочитајте још: ДС у дуговима до гуше, гасе се филијале по СрбијиВеселиновић: Продајом телекома се продаjе национално благо и крше основна начела државе
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА