Најновије

Да ли сте се некада запитали кроз какве муке пролазе сакупљачи секундарних сировина?

БЕОГРАД -  У установи културе Пароброд, отворена је изложба фотографија под називом 'Одржива мобилност и сакупљачи секундарних сировина', чија ће поставка трајати закључно са 29. јануаром.
Фото: УК Пароброд

Фото: УК Пароброд

Фотографије које илуструју свакодневни живот, рад и изазове сакупљача секундарних сировина, представљају завршницу истоименог пројекта, који је протеклих месеци реализовало удружење Бајсологија, под покровитељством фондације Хајнрих Бел у Србији. Циљ пројекта је повећање ефикасности сакупљања секундарних сировина и употребе карго бицикала у свакодневном превозу, чиме се директно утиче на брже и лакше сакупљање, а самим тим омогућавају и бољи услови за издржавање породица сакупљача. Поред едукације о безбедности у саобраћају и унапређења самих возила пројекат је усмерен и ка повезивању сакупљача секундарних сировина и правних лица којима су овакве услуге потребне, како би се развио одржив модел социјалног предузетништва и тиме обезбедили извеснији приходи и квалитетнија упосленост капацитета самих сакупљача. "Овај пројекат је изузетан пример зелене економије која обједињује инклузију, социјално предузетништво и економију на зелени начин. Управо због тога је наша Фондација дала пуну подршку у реализацији пројекта, а надамо се и пример и подстицај другим организацијама и институцијама да наставе са улагањем у ову област са несагледивим потенцијалима", изјавио је Дамјан Рехм Богуновић, представник Фондације Хајнрих Бел у Србији. "Сакупљање секундарних сировина је посао и живот са много изазова – од тога колико километара можемо, а колико морамо да пређемо сваког дана, преко временских услова, до новца који успемо да зарадимо по килограму. Зато нам свака подршка друштва много значи и посебно нам је драго што смо баш ми, из насеља Грмеч, били део овог пројекта. Надамо се да ће их бити још у наредном периоду и да ће што већи број наших колега сакупљача бити њима обухваћен", изјавио је Селатин Бургази, сакупљач секундарних сировина – корисник пројекта.
Прочитајте још: Огњен Амиџић купио 54 хиљаде пратилаца на Твитеру!?Зову је земља слободе: Глумац ухапшен јер се сликао са заставом Русије у Холивуду
Извор: Правда/Марија Гојковић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА