Најновије

ДСС: ЕУ је штампала нове милијарде евра и тако направила проблем са "швајцарцима"!

БЕОГРАД - Демократска странка Србије захтева од Народне банке Србије да хитно предложи решења и грађанима и банкама, како би се решио проблем 22.000 грађана који су узели кредите у швајцарским францима у вредности од око милијарду евра, стоји у новом саопштењу ове странке.
Велимир Гавриловић (Фото: dss.rs)

Велимир Гавриловић (Фото: dss.rs)

ДСС инсистира да НБС предложи грађанима и банкама неколико опција за превазилажење проблема, а да зајмопримци сами одаберу шта им се највише исплати, рекао је на конференцији Демократске странке Србије Велимир Гавриловић, економиста и члан Председништва ДСС. Гавриловић је рекао да је криза проузрокована одлуком Европске уније да штампа новац. „ЕУ је преко Европске централне банке одлучила да упумпа нових 1.100 милијарди евра ради спашавања политичког пројекта који се зове Европска унија. Тих 1100 милијарди евра крију под називом квантитативно лабављење, а заправо штампају евро без покрића да би са њим откупили државне дугове чланица ЕУ, односно оних држава чији су буџети пред банкротом“, истакао је он.
Прочитајте још:Хрватска улази у Шенген зону
Гавриловић је, образлажући предлог решења ДСС, рекао да у „зависности од висине узетог кредита, већ отплаћеног износа, сопствене платежне способности, неки грађани могу да се определе да наставе отплату кредита по старом уговору, али тиме и даље бивају изложени променама курса франка. Њима би се могао наравно понудити макар репрограм, да плаћају дуже, али мање износе рата.“ Он је додао да „зајмопримцима треба омогућити да пребаце кредите у евро, односно да им се рата вреднује у ЕУР, а да плаћају у динарима по курсу на дан плаћања рате.“ Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА