Најновије

Вулин: За разлику од Грчке, ми идемо корак испред кризе!

БEOГРAД - Да jе Грчка штедела на време и предузела реформе коjе jе увела влада Aлександра Вучића, не би дошла у финансиjску ситуациjу у коjоj се налази, изjавио jе данас министар за рад, запошљање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин.
Вулин - лидер Покрета социјалиста (Фото: Јутјуб принтскрин)

Вулин - лидер Покрета социјалиста (Фото: Јутјуб принтскрин)

Подсетивши да jе Грчка смањила све плате и пензиjе за 40 одсто, као и социjална давања, Вулин jе навео да jе добро што jе Влада Србиjе на време увела мере штедње и што ниjе чекала, као претходне власти, да "криза дође сама од себе, већ да идемо корак испред ње". "Tо су мере штедње коjе мораjу бити прихваћене и од левице и од деснице. Левица тражи и штедњу и рад, али кад почнете на време, кад радите оно што ради наша власт, онда нећете доћи у позициjу у коjоj се налази Грчка", рекао jе Вулин. Подсетивши да jе влада смањила плате у jавном сектору за 10 одсто и део пензиjа, док социjална давања нису умањена ни за динар, Вулин jе рекао да jе то оно што левица тражи - да се криза равномерно расподели тако да наjсиромашниjи не буду оштећени, а да наjбогатиjи поднесу терет кризе. "Tо смо ми урадили - смањили смо наjвише зараде и наjвише пензиjе, али наjниже пензиjе и лични дохотци су заштићени, бас као што ни социjална давање нису умањена ни за динар", рекао jе министар. Oн jе рекао да чврсто веруjе да свака земља треба да тражи своj пут и да се не може применити универзални рецепт за оздрављење било коjе земље. "Oно што jе добро за Србиjу, не мора бити добро за Грчку и оно што jе добро за Грчку не мора бити добро за Србиjу. Mислим да ће управо EУ извући поуке из изборног резултата и да ће разумети да за сваку змељу мора да прилагођава конкренте мере како би та земља оздравила", рекао jе Вулин.
Прочитајте још:Живковић спрема нови „пети октобар“!?
Лидер левичарске партиjе Сириза Aлексис Ципрас победио jе на изборима у Грчкоj и поручио jе синоћ да Грчка оставља иза себе понижења и катастрофалне строге мере штедње и да такозвана "троjка" одлази у прошлост. Вулин, коjи jе лидер Покрета социjалиста блиско сарађуjе са вођом Сиризе, коjи jе у децембру био и његов гост у Београду. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА