Најновије

Вилхелм: Реално је да поглавља буду у фебруару после дијалога са Косовом

БЕОГРАД – Амбасадор Немачке у Србији Хајнц Вилхелм изјавио је вечерас да би после састанка у фебруару, могло да дође до отварања првог поглавља, али ће, како је рекао, пре тога у Бриселу српска и косовска страна морати да реше нека важна питања из Бриселског споразума.
Хајнц Вилхелм (Фото: ЈуТјуб)

Хајнц Вилхелм (Фото: ЈуТјуб)

Вилхелм је за ТВ Б92 рекао да отварање првог поглавља зависи од тога како Србија буде напредовала у погледу поглавља 35, а које говори о пуној примени Бриселског споразума. „Наставак дијалога је у фебруару. Последњи састанак на релацији Приштина-Београд био је у марту 2014. Ви као држава нисте криви због тога, али је много времена изгубљено”, прокоментарисао је Вилхелм. Он је, затим, додао да би после састанка у фебруару могло да дође до отварања првог поглавља, али ће пре тога у Бриселу две стране морати да реше нека важна питајна из Бриселског споразума. „После тога реално би било отварање првог поглавља”, рекао је Вилхелм.
Прочитајте још:ПАЖЊА: Комисија УН потврдила да је трговина органима на Космету заташкана
Према његовим речима, сви у Европи имају интерес да Западни Балкан на челу са Србијом уђе у ЕУ јер би то стабилизовало регион и омогућило неометани процес трговине и лакшу сарадњу међу земљама региона. Говорећи о председавању Србије ОЕБС-ом, немачки амбасадор је навео да би Србија могла бити мост између две стране, можда чак и медијатор у конфликту током председавања ОЕБС и истакао да Србија не мора да бира између Србије и ЕУ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА