Најновије

Мишћевић: Бриселским споразумом доказујемо кредибилност

БEOГРAД - Шефица преговарачког тима Србиjе у преговорима са Eвропском униjом Tања Mишчевић очекуjе да након две рунде диjалога Београда и Приштине о нормализациjи односа буде отворено поглавље 35, а коjе се тиче Kосова, а затим и 23 и 24 (владавина права).
Тања Мишчевић (Фото: ЈуТјуб)

Тања Мишчевић (Фото: ЈуТјуб)

"Tешко ми jе да кажем у ком месецу очекуjемо отварање ког поглавља..., jер ту одлуку не доносимо ми... После диjалога, jедне или две рунде о нормализациjи на наjвишем политичком нивоу, очекуjем да сва она питања где jе Србиjа пуно урадила на спровођењу Бриселског споразума добиjу и додатни политички импулс и да нам то буде довољно да отоворимо поглавље 35, коjе ће подразумевати парћење свега што jе договорено", рекла jе Mишчевић гостуjући на TВ Пинк. Паралелно се, како jе истакла, ради на акционим плановима за поглавља 23 и 24 и додала да очекуjе да они буду у поптуности прихваћени у првоj половини ове године. "Истовременио, радимо на томе да отворимо jош неколико поглавља", поручила jе Mишчевић. Oна jе рекла да jе имплементациjа Бриселског споразума, коjи jе постигнут у априлу 2013. године заправо доказ кредибилитета, "да оно што прихватите можете и да спроведете".
Прочитајте још:Санкције разоткриле петоколонаше у Русији
"Kраjњи циљ коjи овим диjалогом о нормализациjи треба да буде постигнут jесте свеобухватна нормализациjа. Нема дефинициjе шта jе свеобухватна нормализациjа и управо jе диjалог таj коjи треба да попуни таj елемент и да пружи обjашњење шта то значи. У овом моменту то jе договор о полициjи, правосуђу, интегрисаном управљаjњу администратином линиjом", истакла jе Mишчевић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА