Најновије

Ле Пен: Уместо Русији, Париз помаже Ал Каиди!

ПАРИЗ – Уместо да помогне Русији да порази исламске екстремисте у Сирији, Француска ради супротно - помаже терористима повезаним с Ал Каидом, поручила је данас лидерка француске крајње десничарске странке Национални фронт (ФН) Марин Ле Пен.
Марин Ле Пен (Фото: ЈуТјуб)

Марин Ле Пен (Фото: ЈуТјуб)

Ле Пен је притиковала француску владу јер се, како је рекла, ставља на страну дволичне политике Сједињених Америчких Држава. „Више се не може веровати политици Вашингтона”, написала је Ле Пен на свом налогу на Твитеру. Док се Русија боти против ИС, покушавајући да реши сиријску кризу, Фрнацуска „штити” борце ал-Нусре, који су представници терористичке организације Ал Каида у Сирији, поручила је француска политичарка. „Уместо да ради бесмислени посао, Француска би требало да се бори против ИС на Блиском истоку, заједнос Русијом, додала је она, преноси „Спутњик”. Ле Пен је, такође, оптужила САД да покушавају да дискредитују акције руског председника Владимира Путина. Тренутно, Национални фронт Ле Пенове има највише посланичких места у Европском парламенту од свих француских странака. Почетком седмице, Ле Пен је оптужила француског председника Франсоа Оланда да не брани националне интересе Француске и слуша наређења из Вашингтона и Берлина.
Прочитајте још:МОЖЕ ЛИ ЕСКАЛИРАТИ СУКОБ РУСИЈЕ И ЗАПАДА: Колико је опасно небо изнад Сирије?ПРЕКО БАШАРА ДО ПУТИНА: Ваздушне операције у циљу помоћи сиријској опозицији
  Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА