Најновије

СИВКОВ: Турци немају никакву шансу да „ослепе” С-400

Неки турски медији последњих дана су тврдили да је њихов систем за радиоелектронску борбу „Корал” у стању да „ослепи” руске зенитне ракетне системе С-400.
Константин Сивков (Фото: rusdozor.ru)

Константин Сивков (Фото: rusdozor.ru)

Истовремено су објављивали да су ти системи распоређени дуж границе са Сиријом, управо ради заштите турских авиона од С-400. Овоме је додавано да „Корал” делује у пречнику од сто километара, а и да су ти системи у стању да учине „слепим и глувим” С-400. Другим речима: да га онеспособе да функционише и обара авионе и ракете. На ово је одреаговао председник московске Академије за геополитичке проблеме доктор војних наука Константин Сивков. „То је потпуна глупост. Турци могу правити сметње, донекле смањити ефикасност наших система на неким правцима. На пример, смањити за 20 одсто даљине на којима С-400 открива и прати летеће објекте. Али, Турци никако не могу да ослепе С-400. Сигнали радара С-400 имају повишену отпорност на сметње. Да би се С-400 могао „ослепити” – противник би морао знати логику и алгоритме рада тог система!” Сивков је искључио и могућност дезоријентисања руских ракета, то јест С-400: „То би подразумевало да турски „Корал” неке сигнале може „убацивати” у наше ракете. А то је апсолутна глупост!”
Прочитајте још:ГРЧКА СЕ БУНИ: Нећемо да НАТО учествује у сиријском конфликтуНЕТАНИЈАХУ ПРИЗНАО: Ми „повремено делујемо“ у СиријиЗОВУ ГА „НЕОБОРИВИ“: Руски авион од којег стрепи цео свет (ВИДЕО)
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА